Braća Mamić moraju u zatvor, Zoran više nije trener Dinama

„Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljem radu“, naveo je 49-godišnji stručnjak u saopštenju

18417 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Mamić na utakmici sa Totenhemom u četvrtak, Foto: Reuters
Zoran Mamić na utakmici sa Totenhemom u četvrtak, Foto: Reuters

Zbog izvlačenja 15 miliona eura iz Dinama, braća Zdravko i Zoran Mamić danas su i pravosnažno osuđeni na zatvorske kazne.

Vrhovni sud je potvrdio presudu Županijskog suda iz Osijeka, pa će stariji Mamić morati u zatvor šest i po godina, a mlađi četiri godine i osam mjeseci.

Zbog toga je Zoran Mamić danas podnio ostavku na mjesto trenera i sportskog direktora Dinama, a Zdravko je van domašaja hrvatskih vlasti, jer je prebjegao u BiH, koja ne želi da ga izruči.

„Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljem radu“, naveo je 49-godišnji stručnjak u saopštenju.

Bivši direktor Damir Vrbanović osuđen je na tri godine, dok je poreski obveznik Milan Pernar osuđen na dva mjeseca više, pošto mu je kazna smanjena za godinu.

Bonus video: