Simeone i Stefan Savić spremili zamku Čelsiju

Revanši osmine finala LŠ - mogu li “kolćonerosi” do podviga u Londonu (21 h). Bajern protiv Lacija dovršava posao

5285 pregleda 3 komentar(a)
Fudbaleri Atletika, Foto: Reuters
Fudbaleri Atletika, Foto: Reuters

Pred madridskim Atletikom je utakmica nakon koje nema popravnog - “kolćonerosi” večeras (21 čas) gostuju Čelsiju u revanšu osmine finala Lige šampiona i traže pobjedu, koja bi im - nakon poraza u prvom meču - omogućila nastavak takmičenja u Evropi.

U prvoj utakmici, odigranoj na neutralnom terenu u Bukureštu Čelsi je slavio golom Olivijea Žirua. Tim iz Londona je u sjajnoj formi - od dolaska menadžera Tomasa Tuhela, “plavci” su vezali 12 utakmica bez poraza, a na deset nijesu primili gol.

- Očekuje nas duel protiv ekipe, koja u posljednje vrijeme igra veoma dobro. Sa novim trenerom ne znaju za poraz. Ipak, nama odgovara samo pobjeda i sve ćemo učiniti da do nje dođemo - kazao je trener Atletika, Dijego Simeone.

Simeone
Simeonefoto: Reuters

Odbranom Madriđana komandovaće Stefan Savić, ali će napad morati da preuzme veću odgovornost. Argentinac je najavio da će u špicu od samog starta biti Luis Suares i Žoao Feliks.

- Žoao nam je važan igrač. Iza njega je sjajan start sezone. Ima 21 godinu i može samo da napreduje - poručio je Simeone.

Meč protiv Čelsija prilika je da mladi fudbaler još jednom pokaže sav svoj talenat.

- Jaka smo ekipa, a našu snagu ćemo pokazati i protiv Čelsija - samouvjeren je Feliks.

U Čelsiju pred revanš na “Stamfordu” vlada oprez. Ekipa zna da nije sve gotovo.

- Pobjeda u prvom meču je dobar znak, ali tek smo na pola puta. Eventualni trijumf u revanšu bio bi veliki podstrek pred nastavak sezone - kazao je lijevi bek Ben Čilvel.

Drugi večerašnji revanš osmine finala je puka formalnost - Bajern dočekuje Lacio nakon trijumfa od 4:1 u Rimu u prvom meču. Šampion Evrope praktično je već u četvrtfinalu, ali i pored toga želi da nastavi pozitivan niz - Bajern je posljednji put u Ligi šampiona izgubio 13. marta 2019. godine, kada je revanšu osmine finala na „Enfildu“ poražen od Liverpula. Bavarski gigant je od tada vezao 18 mečeva bez poraza (17 pobjeda i remi).

Sa druge strane, Rimljani su zadovoljni ovogodišnjim izdanjem u Evropi, a večerašnji meč prilika je da još jednom ostave dobar utisak.

Crnogorski reprezentativac Adam Marušić trebalo bi da zauzme svoje mjesto kraj lijeve aut-linije.

- Pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu. Naša ovogodišnja misija u Ligi šampiona bila je uspješna - igrali smo u osmini finala prvi put nakon 20 godina, a ambicije su da ovaj uspjeh ponovimo i narednih godina - poručio je trener Lacija, Simone Inzagi.

Bonus video: