Žrijeb u petak: Ovo su učesnici četvrtfinala Lige šampiona, mogući i super-derbiji

U četvrtfinale LŠ plasirali su se tri engleska, dva njemačka, te po jedan španski, francuski i portugalski predstavnik. Nakon duže vremena, nema Italijana

6566 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Uefa
Foto: Uefa

Prolaskom Bajerna i Čelsija među osam najboljih timova za ovu sezonu, kompletirani su učesnici četvrtfinala Lige šampiona.

Žrijeb je u petak u podne u Nionu i, za razliku od prethodne runde, nema ograničenja - moguć je sudar timova iz iste države, kao i iz iste grupe u preliminarnoj fazi.

Među osam najboljih, nakon nekoliko godina, nema Italijana, a poslije duže vremena u završnici će igrati samo jedan španski tim.

Tu su tri engleska kluba, dva njemačka, te po jedan francuski, portugalski i španski tim.

Bajern i Mančester siti predvode glavne favorite za osvajanje titule, njihov sudar u narednoj fazi bilo bi pravo "finale prije finala".

Pari Sen Žermen će pokušati da napravi korak više, nakon prošlogodišnjeg plasmana u finale, a ima ogroman kvalitet, dok nikad ne treba podcijeniti "senatore" ovog takmičenja, Real Madrid i Liverpul.

Opasni Čelsi i Borusija Dortmund će pokušati da naprave iznenađenje i iz pozadine se probiju do same završnice, dok je Porto, uz svo poštovanje, najpoželjniji rival svakom timu u četvrtfinalu.

Bonus video: