Letonci objavili spisak pred utakmicu sa Crnom Gorom, Kazakevičs poručio: Važno je na startu ostvariti dobar rezultat

Letonija prvi meč u kvalifikacijama igra u srijedu protiv Crne Gore (20:45)

5480 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Selektor fudbalske reprezentacije Letonije, Dainis Kazakevičs objavio je spisak igrača za predstojeće susrete u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Letonija prvi meč igra u srijedu (20:45) na domaćem terenu protiv Crne Gore. Interesantno, Letonci će samo protiv "sokola" igrati na stadionu "Skonto" u Rigi, gdje su posljednji put nastupili 2017. godine. Ostale reprezentacije iz grupe do kraja kvalifikacija ugostiće na areni "Dugava", takođe u glavnom gradu ove zemlje.

Nakon meča sa Crnom Gorom, Letoniju očekuju dva gostovanja - Holandiji 27. marta (18:00) i tri dana kasnije Turskoj (20:45). U grupi je još Gibraltar.

Uoči meča sa Crnom Gorom selektor Kazakevičs kazao je da je važno novi ciklus otvoriti dobrim rezultatom.

"Očekuju nas tri utakmice. Neće biti lako, jer nemamo dovoljno iskustva da za tako kratko vrijeme odigramo tri meča. Ipak, važno je da krenemo uspješno i da na domaćem terenu ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je Kazakevičs.

Za razliku od prijateljskog duela odigranog sedmog oktobra prošle godine u Podgorici, koji je završen neriješeno (1:1) na spisku Kazakevičsa nema Eduardsa Tidenbergsa.

Poziv je dobio golman poljske Jagielonije, Pavels Šteinbors, koji je propustio prethodno okupljanje reprezentacije. U pitanju je najbolji fudbaler te zemlje u prethodnoj godini.

Na spisku su, između ostalog i defanzivci Vitalij Maksimenko (Maribor) i Aleksander Solovjov (RFS Riga).

Prvi put poziv da obuče dres sa nacionalnim grbom dobio je Krišjanis Zviedris, čuvar mreže Liepaje.

Crna Gora i Letonija odigrali su dva meča - oba prijateljska i oba u Podgorici. Prvi susret odigran je 15. avgusta 2012. godine, a "sokoli" su tada slavili golovima Stevana Jovetića i Filipa Kasalice.

Kada je riječ o već pomenutom meču, odigranom sedmog oktobra prošle godine, debitantski gol u dresu reprezentacije na toj utakimci postigao je Igor Ivanović u 91. minutu, dok je Letonija povela nakon gola Igorsa Tarasovsa.

Bonus video: