Remi na Trešnjici koji nikom ne odgovara

Zeta prekinula seriju od pet domaćih poraza, ali remi sa Petrovcem kod kuće nije rezultat koji su priželjkivali Ratko Dostanić i njegovi fudbaleri

4853 pregleda 0 komentar(a)
Ratko Dostanić, trener Zete, Foto: sportclub.mk
Ratko Dostanić, trener Zete, Foto: sportclub.mk

Zeta i Petrovac podijelili su bodove (1:1) u prvom meču 26. kolu Telekom 1. CFL.

Domaći su prekinuli seriju od pet uzastopnih poraza kod kuće, ali remi na Trešnjici sa posljednjeplasiranim timom na tabeli sigurno nije ono što su priželjkivali Ratko Dostanić i njegovi fudbaleri.

Sa druge strane, remi u gostima protiv Zete u normalnim okolnostima bio bi dobar rezultat za Petrovac - ovako, u grčevitoj borbi za spas, dok se hvataju za slamku, samo pobjede bi timu Nenada Vukčevića donijele kakvu takvu nadu. A Petrovac je slavio samo jednom u posljednjih 12 mečeva i ima četiri boda manje od pretposljednjeg OFK Titograda, uz dva meča više...

Pravedan remi na Trešnjici - Zeta je povela u prvom, Petrovac izjednačio na startu drugog poluvremena.

Mijat Lambulić je u 36. minutu doveo Zetu u vođstvo nakon dobrog ubacivanja Vaska Kalezića sa desne strane.

Petrovčani su poravnali u 53. minutu na sličan način - akciju je otvorio Đurđević, Savović je ubacio loptu s desne strane, ona se golmanu Zete Raduloviću izmigoljila iz ruku, što Japanac Rjoja Tačibana nije oprostio - 1:1.

Na kraju, iako je Zeta po zrelim šansama bila bliža trijumfu, izgledna prilika za Petrovčane u posljednjim sekundama - prvo Igor Vukčević, pa Marko Marković glavom, nisu uspjeli da savladaju Radulovića, koji se iskupio za grešku kod gola gostiju.

Zeta je sa 32 boda 8. na tabeli, tek je za poziciju bolje plasirana od opasne zone.

Bonus video: