kvalifikacije za svjetsko prvenstvo

Boli glava od terena: Na ovoj "travi" će Crna Gora pokušati da pobijedi Letoniju

Crna Gora u srijedu gostuje Letoniji od 20 i 45

38097 pregleda 193 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u srijedu će gostovati Letoniji na startu kvalifikacija za Mundijal i igrati fudbal na izuzetno lošem terenu.

Na stanje podloge na stadionu Skonta u Rigi upozoravao je prije dva dana selektor Radulović, saigračima je situaciju ispričao Marko Simić, koji je član letonske Liepaje, a litvanski mediji potvrđuju sve.

Po dolasku u Letoniju, stanje terena je još gore nego što je naš stručni štab mogao i da zamisli.

Letonija - Crna Gora, Skonto
foto: Privatna arhiva

Selektor Miodrag Radulović je čak i priznao da razmišlja da promijeni projektovani sastav tima, ali i koncepciju igre, jer Crna Gora po ovakvom terenu neće moći da igra stilom koji je zamislila.

"Već duže vrijeme teren je pod posebnom njegom, kako bi se ubrzalo njegovo 'buđenje' nakon zime. Ali, uprava stadiona Skonto nije uspjela da se izbori sa svim izazovima", navode letonski mediji.

Stadion Skonta ima kapacitet od 8.087 mjesta, a s obzirom da je fudbal u Letoniji, ipak, manje popularan sport od košarke i hokeja, poznat je ne po utakmicama, već po muzičkim spetkaklima - na njemu su svirali Aerosmith, Metallica, Snoop Dogg, Massive Attack, Depeche Mode... pred 30.000 hijada gledalaca.