Klasa Stevana Jovetića za tri boda na startu kvalifikacija: "Sokoli" preletjeli Letoniju

Crna Gora nakon preoketa slavila u Rigi - 2:1. Dva gola Stevana Jovetića

86798 pregleda 1602 reakcija 138 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2021. 23:42h
Završeno
22:33h

Velika, bitna i zaslužena pobjeda Crne Gore na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru - "sokoli" su večeras nakon preokreta u gostima savladali Letoniju 2:1 i uspješno započeli novo poglavlje sa novim selektorom Miodragom Radulovićem.

Blistao je Stevan Jovetić strijelac oba pogotka, u 41. i 83. minutu. Na drugoj strani gol za Letoniju postigao je Janis Ikaunijeks u 40. minutu.

Početak meča bio je oprezan - Crna Gora je u početku najviše napadala preko Seada Hakšabanovića, dok je Letonija imala šansu preko Uldrikisa, ali je nakon njegovog udarca sa gol linije loptu izbacio Risto Radunović.

Kako se bližio kraj prvog dijela "sokoli" su postali konkretniji. Ređale su se šanse pred golom Štejnborsa - prvo Hakšabanović, potom Đurđević, pa Ivanović.

I onda nakon tih prilika Crne Gore prva do vođstva stiže Letonija - u 40. minutu Kamešs je krenuo u napad, stigao do šesnaesterca i na drugoj strani pronašao samog Janisa Ikaunijeksa, koji je savladao Mijatovića.

Radost Letonaca trajala je 60 sekundi - već u narednom napadu Nebojša Kosović je poslao dugu loptu u šesnaesterac, na pravom mjestu bio je Stevan Jovetić, koji je lijepo primio loptu, okrenuo se i postigao prvi gol na meču.

Stevan Jovetić
foto: Sofascore

U drugom poluvremenu tim Miodraga Radulovića izašao je sa samo jednim cljem - da pobijedi. Ređale su se šanse ispred gola Letonaca, Jovetić je promašivao, ali na kraju i pogodio. U 83. minutu nakon kombinacije sa Vladimirom Jovovićem napadač Monaka je povukao loptu do šesnaesterca, snažno pucao, a lopta je zakačila prečku i završila u mreži. Bio je to 30. pogodak za Jovetića u dresu reprezentacije.

Na kraju, treba pomenuti i grupu igru Letonaca, koji su od starta krenuli agresivno i pravo je čudo kako su meč završili sa svih 11 igrača na terenu.

U narednom kolu, u subotu Crna Gora je domaćin Gibraltaru.

Letonija - Crna Gora grafika
foto: Sofascore
Izmjena: 23:09h
22:32h

91. minut - Aleksandar Boljević ulazi umjesto Seada Hakšabanovića.

22:28h

87. minut - Stevan Jovetić je izašao iz igre. Umjesto njega na terenu je Fatos Bećiraj.

22:24h

83. minut. Gooooooool!!! Stevan Jovetić! Nakon kombinacije sa Jovovićem, Jovetić je povukao loptu potom precizno šutirao sa ivice šesnaesterca! Preokret i vođstvo Crne Gore u Rigi.

22:20h

79. minut - Još jedna prilika za Jovetića, ali lopta odlazi pored gola. Sa druge žuti karton za Karklinša. 

22:16h

75. minut - ulazimo u finiš utakmice i prva promjena u reprezentaciji Crne Gore. Vladimir Jovović umjesto Igora Ivanovića.

22:10h

69. minut - šansa za Letoniju. Nakon udarca Ikaunijeksa, Mijatoviću je ispala lopta i došla do Uldrikisa, koji je pogodio stativu.

22:06h

65. minut - Jovetić je šutirao, a Salvanijeks sa gol linije otklonio opasnost. Crna Gora napada, ima inicijativu, stvara šanse, ali drugog gola još nema.

22:01h

61. minut - Jovetić je imao veliku priliku. Lopta odlazi pored gola.

22:00h

59. minut - šansa za Vujačića. Šutirao je glavom pored gola. Najbolja prilika za Crnu Goru u drugom dijelu.

21:54h

53. minut Černomordijs je laktom udario Đurđevića i dobio žuti karton. Letonac je dobro prošao, jer je morao da dobije crveni karton. Letonija od početka utakmice igra grubo.

21:46h

Počelo je drugo poluvrijeme u Rigi.

21:44h

U drugom meču grupe G Norveška golovima Sorlota i Torstveda vodi 2:0 protiv Gibraltara.

21:30h

Poluvrijeme u Rigi, Letonija - Crna Gora 1:1. Početak miran, oprezan, ali i grub, naročito kada je Letonija u pitanju. 

Crna Gora je u početku imala šanse preko Seada Hakšabanovića, a Letonija preko Uldrikisa kada je Radunović sa gol linije intervenisao,

Drugi dio prvog dijela bio je zanimljiviji - Hakšabanović, Ivanović i Đurđević su imali prilike, ali je Letonija prva povela preko Ikaunijeksa u 40. minutu.

Ipak, samo minut kasnije izjednačenje - Nebojša Kosović je poslao dugu loptu do Stevana Jovetića, koji je sjajno primio, potom precizno šutirao, matirao Štejnborsa i donio izjednačenje. 

Letonija - Crna Gora grafika
foto: Sofascore
21:28h

45. minut - žuti karton za Vujačića.

21:25h

41. minut - Goool! Stevan Jovetić! Izjednačenje u Rigi. Duga lopta Kosovića, majstorski prijem i sjajna realizacija Jovetića. Njegov 29. gol u dresu reprezentacije.

21:23h

40. minut - Letonija je povela, pogodio je Janis Ikaunijeks. Kamešs je krenuo u napad, došao do šesnaesterca, potom centrirao na drugu stranu gfdje je sam bio Ikaunijeks, koji je matirao Mijatovića.

21:20h

36. minut - najbolja šansa za Crnu Goru. Jovetić je izbacio Đurđevića, čiji je šut odbranio Štejnbors. Potom je na loptu naletio Ivanović, ali se spetljao. Velika prilika je to bila.

21:18h

35. minut - gužva u šesnaestercu Letonije, mogla je to da bude dobra prilika - kombinovali su Đurđević i Jovetić, lopta je došla do Ivanovića, koji nije najbolje reagovao, pa su Letonci otklonili opasnost.

21:15h

32. minut - Hakšabanović je najaktivniji u napadu, ali je mreža Letonije i dalje netaknuta. 

Bonus video: