kvalifikacije za svjetsko prvenstvo

Radulović: Hvala igračima, bili su jači od svega

„Mi smo prije gola imali veliku šansu Ivanovića, kažnjeni smo iz njihove prve akcije. Međutim, još jednom se pokazalo kakvo majstorstvo imamo u timu. Rekao da Norvežani imaju Halanda, a mi Jovetića, da je to ista klasa – znam šta sam rekao. Svi su ispunili očekivanja, čestitam im na tome. U rekordno kratkom vremenu, ali uz mnogo sastanaka i priče, prepoznali su ono što hoćemo i želimo“, rekao je Radulović,

9144 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Miodrag Radulović je pobjedom debitovao na klupi reprezentacije Crne Gore, dramatičan meč u Rigi imao je srećan kraj (2:1) za dobar start kvalifikacija za Mundijal.

„U 20 godina karijere nisam imao težu utakmicu. Kad vodite tim za koji navijate svim srcem - to se duplo preživljava. Imam mnogo toga iza sebe, bio sam na velikim takmičenja, ali ovo je bilo posebno“, kazao je Radulović, koji je gol za pobjedu slavio u stilu Žozea Murinja, trčeći je ušao u teren, raširenih ruku...

„Veliko hvala igračima. Bili su jači od svega – od hladnoće, terena, sudijskog kriterijuma, koji nije na nivou ovog takmičenja – i zasluženo pobijedili“, kazao je Radulović.

Crna Gora je hodala po ivici – gubila je, a srećom da je Jovetić brzo izjednačio.

U nastavku, mnogo ofanzivnih akcija, mnogo šansi, a kada je izgledalo da meč izmiče opet je, po ko zna koji put, buknula klasa kapitena.

„Mi smo prije gola imali veliku šansu Ivanovića, kažnjeni smo iz njihove prve akcije. Međutim, još jednom se pokazalo kakvo majstorstvo imamo u timu. Rekao da Norvežani imaju Halanda, a mi Jovetića, da je to ista klasa – znam šta sam rekao. Svi su ispunili očekivanja, čestitam im na tome. U rekordno kratkom vremenu, ali uz mnogo sastanaka i priče, prepoznali su ono što hoćemo i želimo“, rekao je Radulović, podsjetivši da je Crna Gora igrala bez dva važna igrača Vukčevića i Tomaševića.

„Dan pred meč smo ostali bez njih, a bili su važna za sistem i za igru kojom smo željeli da se suprotstavimo fizički snažnim Letoncima. Ovaj nivo ne trpi improvizacije, do detalja smo ih snimili i mislim da smo pokazali to. Odgovorili smo im na duel igru, znali smo da ne mogu kroz igru da nas mnogo ugroze. Cilj je ispunjen, idemo dalje...“, kazao je Radulović.

Crna Gora je u drugom poluvremenu pokazala da je bolji tim, da zna kako da napada...

„Zadovoljilo me to što smo znali šta hoćemo i kako da igramo. Izašli smo visoko, neutralisali smo njihovu pas igru, na duge lopte smo dobro reagovali. Mi jesmo u pojedinim momentima bili na ivici, oni su imali nekoliko 'otpadaka' u šesnaestercu, imali smo i malo sreće, ali kada se sve sabere, bili smo mnogo bolji“.

Iako je njegov tim dugo imao nepovoljan rezultat, Radulović nije mijenjao mnogo – 15 minuta prije kraja je izvršio prvu zamjenu, kasnije sačuvao Jovetića, a u finišu „ukrao vrijeme“ trećom zamjenom...

„U javnosti se stekla slika da će biti laka utakmica, ali znali smo da nas čeka težak posao. Nismo smjeli da rizikujemo, najbitnije je bilo da riješimo ovaj meč. Da smo ranije završili utakmicu vjerovatno bi bilo drugačije, ali igrali smo dobro, napadali smo, nisam želio da mijenjam, jer sam vjerovao da možemo do pobjede“, kazao je selektor.

Preporučujemo za Vas