Jovetić: Zahtjevna utakmica, kontakt igra, težak teren...

Crna Gora u subotu dočekuje Gibraltar, koji je izgubio od Norveške 3:0...

7617 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Stevan Jovetić je na posljednjih sedam utakmica za reprezentaciju postigao šest golova - u Letoniji je sa dva magična dodira donio Crnoj Gori pobjedu na startu kvalifikacija za Mundijal.

Prvi gol je postigao kao klasični centarfor, iz gužve u šesnaestercu, pored bloka, a nakon što je efektno stvorio prostor za šut.

Drugi - briljantnim udarcem pod prečku sa 25 metara, za pobjedu 2:1.

"Teška, zahtjevna utakmica, konstantno kontakt igra, loš teren. Znali smo da će biti tako, spremili smo se za to i pokazali da kvalitetniji. Imali smo makar šest-sedam ozbiljnih šansi, posebno u drugom poluvremenu i šteta što nismo ranije riješili sve. Ali, najbitnije je da smo počeli pobjedom", rekao je Jovetić.

Bilo je straha kada su domaćini poveli...

Stevan Jovetić
foto: Sofascore

"Bio im je to prvi šut na gol, ali srećom da smo brzo reagovali. Kada smo izjednačili dobili smo dodatnu snagu u drugom dijelu, bili smo mnogo odlučniji, brži, napadali smo, mislim da je pobjeda apsolutno zaslužena", kazao je kapiten.

Crna Gora u subotu dočekuje Gibraltar, koji je izgubio od Norveške 3:0...

"Izgubili su, ali su prvi gol primili u finišu poluvremena. Ne čeka nas trening, danas nikoga ne možeš da dobiješ lako", kazao je Jovetić.

Bonus video: