kvalifikacije za svjetsko prvenstvo

Fifa neće pokrenuti postupak protiv norveških fudbalera

Katar je pod čestim kritikama svjetske javnosti zbog diskriminatorskih zakona prema migrantima koji rade na izgradnji infrastrukture za Svjetsko prvenstvo

6196 pregleda 0 komentar(a)
Norvežani na sinoćnjem meču, Foto: Beta/AP
Norvežani na sinoćnjem meču, Foto: Beta/AP

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) neće pokrenuti disciplinski postupak protiv reprezentacije Norveške, čiji su igrači protestovali zbog nepoštovanja ljudskih prava u Kataru, koji će 2022. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva. "Fifa vjeruje u slobodu govora i u moć fudbala kao sile za dobro", navodi se u saopštenju Fife, prenio je BBC.

Reprezentativci Norveške su sinoć pred početak utakmice sa Gibraltarom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, izašli na teren obučeni u majice na kojima je pisalo - "Ljudska prava - poštovanje na terenu i van njega".

Katar je pod čestim kritikama svjetske javnosti zbog diskriminatorskih zakona prema migrantima koji rade na izgradnji infrastrukture za Svjetsko prvenstvo koje počinje 21. novembra 2022. godine. List Gardijan je prošlog mjeseca prenio da je 6.500 migrantskih radnika umrlo u Kataru, otkako je ta zemlja dobila organizaciju Mundijala, 2010. godine.

Katar gradi sedam novih stadiona za Svjetsko prvenstvo, koje je sa ljeta pomereno na zimu zbog visokih temperatura u toj zalivskoj zemlji.

Početkom nedjelje Amnesti internešenel pozvao je Fifu da pritisne Katar da poštuje obećane reforme zakona o radu prije početka turnira.

Preporučujemo za Vas