Srbija napada "najbolju ekipu u Evropi": Stojković očekuje otvorenu borbu sa Portugalom

Na njegovom debiju savladana je Republika Irska 3:2, dok je Portugal bio bolji od Azebrejdžana 1:0

4907 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

"Portugal je možda i najbolja ekipa u Evropi, ali Srbija će napasti takvog protivnika", poručio je Dragan Stojković, selektor Srbije, uoči jednog od derbija 2. kola kvalifikacija za Mundijal.

Na njegovom debiju savladana je Republika Irska 3:2, dok je Portugal bio bolji od Azebrejdžana 1:0.

"Naravno da je važno što smo kvalifikacije počeli pobjedom, sa psihiloške strane to donosi mir. Ali, uveliko smo okrenuti narednom rivalu, a to će biti potpuno drugačija utakmica. Opet, ovo nije ključni meč. Ne mislim da je presudan. Ima još mnogo da se igra u grupi do kraja”, kazao je Stojković.

Portugalce predvodi nenadmašni golgeter Kristijano Ronaldo.

“Za mnoge su najjača ekipa u Evropi i dijelim to mišljenje. Imaju fantastičan individualni kvalitet, djeluju sjajno kao tim. Njihov trener Santoš je jedan od najiskusnijih na svijetu i vodi ekipu maestralno. Da neko pogrešno ne pomisli, mi se nećemo predati, već gledamo utakmicu kao veliki izazov i vkerujem da sa ovim znanjem i kvalitetom i te kako možemo da im pariramo. Ne pada nam na pamet da se branimo, da čekamo da nam nešto padne s neba. Pokušaćemo da našim snagama napravimo takvu igru da otežamo Portugalu. Očekujem otvoren fajt”, podvukao je Stojković.

Bonus video: