Radulović: Zadovoljan sam, dali smo im više golova nego Norveška

Crna Gora - Gibraltar 4:1

15397 pregleda 369 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović je bio zadovoljan pobjedom nad Gibraltarom 4:1 u drugom meču kvalifikacija za Mundijal.

Njegov tim je ostvario drugi trijumf, nakon što je na startu bio bolji od Letonije u gostima 2:1.

"Moram da budem zadovoljan kada je 4:1. Nije bilo prijatno nakon izjednačenja, ali vjerovali smo da će sve doći na svoje i postalo je lakše kada smo ponovo poveli. Osvojili smo šest bodova iz dva meča, dali smo četiri gola danas, više nego što im je dala Norveška, i to nije malo. A i makar do večeras u 20 sati smo lideri u grupi", rekao je Radulović.

Mnogo izmjena u sastavu u odnosu na prvi meč napravio je Radulović - odmarao je Savića i Marušića, kao i Vujačića i Šćekića, Jovetić je igrao 45 minuta.

Crnu Goru u utorak čeka treći meč, prvi veliki izazov - Norveška.

"Nismo dozvolili da upadnemo u zamku, odmorili smo neke igrače. Cijena ovog meča je povreda Bakića, još ne znamo kakve je prirode, ali sigurno nije u kombinaciji za Norvešku", kazao je Radulović.

Nije sve išlo glatko protiv autsajdera. Nakon vođstva sredinom poluvremena, neopreznost debitanta Vulaja skupo je plaćena - mladi fudbaler Dečića je izgubio loptu, napravio faul za prekid, pa penal, iz koga su gosti izjednačili.

"On je mlad igrač, ovo je drugi, mnogo veći nivo. A i bio je nezagrijan, sve se brzo dogodilo. Greška, faul, onda penal... Ipak, najvažnije je da se sve dobro završilo, nastavljamo dalje", istakao je selektor.

Jovetić je zaigrao u drugom poluvremenu.

"Bilo je planirano da uđe u igru i da to uradi ranije ako rezultat ne bude dobar. Dao je tri gola iz dva meča - uradio je ono što znamo da može da uradi. Svi smo svjesni kakvog igrača imamo".

Uroš Đurđević u prva dva meča za "sokole" nije zatresao mrežu, ali to ne brine Radulovića.

"Đurđević će nam donijeti mnogo, neke stvari su odmah mogle da se vide, pogotovo u Letoniji. "Pronašao" se sa Jovetićem i siguran sam u kvalitet koji ima".

Protiv Norveške u utorak će biti praznik fudbala.

"Jurimo svih devet bodova u prva tri meča. Želju i snove niko ne može da nam oduzme. Ne plašimo se Norvežana, biće derbi i biće zanimljivo. Faliće samo navijači da ambijent bude potpun", zaključio je Radulović.

Selektor Gibraltara Hulio Ribas je uporedio Crnu Goru i Norvešku nakon dva prva kola.

"Oba tima su odlična i očekujem dva veoma ozbiljna međusobna duela", rekao je Ribas i dodao:

"Crna Gora je zasluženo slavila. Možda bi bilo drugačije da je ostalo 1:1 na poluvremenu, ali igrao je veliki broj mladih igrača, ovo im je prva prava utakmica i time sam najzadovoljniji", kazao je Ribas.

Bonus video: