Đurđević: Norvežani su pod pritiskom, sa Jovetićem se lako uklapam

Crna Gora u utorak (20.45) dočekuje Norvešku u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Napadač Hihona se nada da će uskoro postići gol u dresu reprezentacije

13046 pregleda 180 reakcija 10 komentar(a)
Đurđević na meču sa Gibraltarom, Foto: Savo Prelević
Đurđević na meču sa Gibraltarom, Foto: Savo Prelević

Na utakmicama protiv Letonije i Gibraltara bilo je jasno da je Uroš Đurđević veliko pojačanje za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.

Napadač Hihona konstantno je bio prijetnja po gol rivala, protiv Letonije je imao dobru šansu da se upiše u strijelce, dok protiv Gibraltara nije imao sreće - nakon njegovog udarca glavom lopta je udarila u jednu, pa u drugu stativu, nakon čega je Fatos Bećiraj proslijedio u mrežu.

Ali, najbitniji su osvojeni bodovi. A Đurđević već u utorak (20.45) ima priliku za debitantski pogodak u dresu reprezentacije. U Podgoricu stiže Norveška.

"Od napadača se stalno traže golovi. Ne osjećam pritisak. Na terenu ću uvijek dati maksimum, kao u ove dvije utakmice i nadam se da će uskoro golovi doći", poručio je Đurđević.

Crna Gora je sa njim i Stevanom Jovetićem dobila dobar tandem.

"Sigurno da se najbolje uklapam sa Stevanom. Sa takvim igračem se lako uklopiti", jasan je napadač Hihona.

Đurđević se brzo adaptirao na novu sredinu.

"Teško je navići se na novu sredinu. Brzo sam se uklopio. Stručni štab i saigrači su me prihvatili na najbolji način. Srećan sam što sam ovdje."

Crna Gora sa maksimalnim učinkom čeka Norvežane, koji su prilično uzdrmani nakon jučerašnjeg poraza od Turske. Selektor skandinavske reprezentacije, Stale Solbaken kazao je da je za njih meč u utorak "kao malo finale".

"Najbitnije je da smo uzeli svih šest bodova i da čekamo Norvežane sa maksimalnim učinkom. Utakmica protiv Norveške će biti najteža - njima teža nego nama. Oni imaju veći pritisak. Ako izgube ovdje, onda nemaju šta da traže do kraja kvalifikacija. Mi treba da igramo našu igru, rasterećeno i da pokušamo da osvojimo tri boda", jasan je Đurđević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: