Ronaldova kapitenska traka prodata za 64.000 eura

Srbija i Portugal su prošle subote odigrali 2:2 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a meč je obeležila kontroverzna situacija u finišu

3155 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta
Foto: Beta

Kapitensku traku koju je poslije utakmice sa Srbijom u Beogradu bacio Kristijano Ronaldo, kupila je na humanitarnoj aukciji kompanija Mozzart i time obezbijedila 7,5 miliona dinara (oko 64.000 eura) za liječenje dečaka Gavrila Đurđevića.

Aukciju je sprovela organizacija "Zajedno za život", a završena je jutros u 9.38, kada je ponuda kompanije Mozzart proglašena za najbolju.

Gavrilo Đurđević ima šest mjeseci i boluje od spinalne mišićne atrofije. Za njegovo liječenje potrebno je 2,5 miliona eura.

Srbija i Portugal su prošle subote odigrali 2:2 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a meč je obeležila kontroverzna situacija u finišu.

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo postigao je gol u nadoknadi vremena za pobjedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol liniju, ali sudija to nije mogao da provjeri pošto na stadionu "Rajko Mitić" nema VAR tehnologije.

Ronaldo je bio bijesan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi sa terena, a poslije toga sudija je odmah označio kraj utakmice. Dežurni radnik na stadionu "Rajko Mitić" uzeo je traku sa terena i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna aukcija za liječenje šestomjesečnog dječaka iz Kragujevca.