"Derbi Italije" u Torinu: Inter ne da prvu poziciju

Pred večerašnji okršaj omraženih rivala (20.45), Inter ima dva boda više od "stare dame"
52 pregleda 0 komentar(a)
Juventus - Inter, Foto: Reuters
Juventus - Inter, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2017. 10:44h

Inter ovako komfornu situaciju na tabeli nije mogao ni da zamisli pred veliki derbi sa Juventusom u 16. kolu Serije A.

Pred večerašnji okršaj omraženih rivala (20.45), Inter ima dva boda više od "stare dame" i ne želi da joj prepusti vrh.

"Mi želimo da pobijedimo u Torinu i pošaljemo jasnu poruku svima. Sve što smo uradili do sada nije toliko bitno, jer uvijek gledamo naprijed. Zbog svega, kao i zato što ovaj Inter ima identitet - u Torinu jurimo tri boda", rekao je trener Intera Lućano Spaleti.

Za bivšeg trenera Rome se vezuju uspjesi - Inter konačno ima čovjeka koji je autoritet na klupi.

"Kada sam došao u Inter, nakon nekoliko treninga sam rekao da imam ekipu sa jakim karakterom i da može da uradi puno. Sada to dokazuje. Dakle, sve ovo što smo uradili do sada je zasluga igrača", kaže Spaleti.

Juve ove sezone pokazuje mane, prije svega defanzive, ali u Italiji rijetko griješi. U prošlom kolu je rutinski pobijedio Napoli, lako je savladao i Milan, ali je izgubio od Lacija u Rimu.

"Ovaj meč nije ključan, ali ima težinu kao da je u pitanju borba za Skudeto. Inter je jednostavno Inter, te utakmice su uvijek posebne", poručio je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Inter nema poraz u dosadašnjih 15 kola (12 trijumfa), a ima i paklenog napadača Maura Ikardija, koji je ove sezone dao 16 golova u Seriji A.

Problem za Juve bi mogao da bude izostanak nedovoljno oporavljenog Đanluiđija Bufona, a pod znakom pitanja je i nastup Paula Dibale.

"Bufon? U ovom trenutku je bliže da ne igra, nego da igra", kaže Alegri.

Bonus video: