Murinjo udario na ekipu: Greške koje pravimo su direktno povezane s kvalitetom

"Isti sam trener, drugi su igrači", rekao je menadžer Totenhema

6790 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Totenhem je remizirao u Njukaslu, propustio je šansu da preuzme četvrto mjesto od Čelsija, a Žoze Murinjo se još jednom se našao na udaru javnosti.

Ne zbog rezultata, već zbog stava nakon meča...

Portugalac nije bio zadovoljan bodom (2:2), a zamjereno mu je što je ponovo krivicu svalio na igrače.

Tako je na konstataciju novinara da su ranije njegove ekipe kada prve dođu do prednosti uglavnom pobjeđivale, odgovorio:

"Isti sam trener, drugi su igrači", rekao je Murinjo i nastavio:

"Pravimo greške koje u stvari ne mogu da nazovem greškama jer su direktno povezane s kvalitetom igrača koji ih prave", istakao je Murinjo.

Kakva je to poruka fudbalerima koje vodi u Totenhemu i s kojima je nakon desetak kola bio lider Premijer lige?

"Šta je želio da kaže - da on kao trener radi sve na pravi način, ali da igrači nisu dovoljno dobri? - pita se legendarni napadač Arsenala Jan Rajt.

Drugi legendarni as Alan Širer se nadovezao:

"Da, mislim da je to želio da kaže. Uputio je kritiku igračima, jasno je da misli da oni nisu dovoljno dobri kao što je njihov menadžer... I kakva onda treba da bude atmosfera u svlačionici. Od početka sezone Murinjo traži idealnu četvorku u odbrani, ali nikako da pronađe pravu formulu", ističe Širer.

Rajt je imao i poruku za kapitena Totenhema Harija Kejna:

"Treba ozbiljno da razmisli da napusti Totenhem. Previše se troši. U Mančester sitiju bi, na primjer, mogao manje da trči, a da postigne mnogo više golova. U julu će napuniti 28 godina, vrijeme je za neke velike odluke ako vjeruje da Totenhem neće biti ono što je Hari želio da bude - kandidat za trofeje", kazao je Rajt.

Bonus video: