U Bundesligi rešetao, u Engleskoj služi za podsmijeh

U dresu Čelsija je imao nekoliko promašaja koji su „zapalili” društvene mreže, a najviše su se istakli protiv Rena u Ligi šampiona i Lidsa u Premijeršipu

8387 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada je prije godinu postalo jasno da Timo Verner neće ostati u Lajpcigu, gotovo da nema velikog kluba koji se nije dovodio u vezu s njim.

Jirgen Klop ga je želio u Liverpulu, Ole Gunar Solskjer u Mančester junajtedu, pominjali su se i Real Madrid, Bajern..., a na kraju je završio u Čelsiju.

I nestao - nakon što je prošle sezone za „bikove” dao 34 gola na 45 nastupa, od dolaska na „Stamford bridž” upisao je 10 pogodaka i 11 asistencija na 40 utakmica.

Nedavno je promašio zicer za Njemačku u 79. minutu protiv Sjeverne Makedonije, pri rezultatu 1:1, što je kažnjeno, pa je Eljif Eljmas šest minuta kasnije dao gol za senzacionalnu pobjedu.

I u dresu Čelsija je imao nekoliko promašaja koji su „zapalili” društvene mreže, a najviše su se istakli protiv Rena u Ligi šampiona i Lidsa u Premijeršipu.

Igra Franka Lamparda mu nije odgovarala, a Tomas Tuhel pokušava da mu nađe pravu poziciju. Igrač koji je plaćen 53 miliona eura nije zatresao mrežu dva mjeseca!

„Na početku sam imao sliku o sebi da mogu da dođem ovdje i nastavim da radim svoje stvari, ali tokom posljednjih nekoliko mjeseci spustio sam se na zemlju. Igrači su visoki po metar i 90, fizički su brutalni i vrlo brzi, uključujući i defanzivce. Intenzitet u Premijer ligi je impresivan”, rekao je Verner za „Kiker”.

Prijeti sudbina igrača koji su ranije dolaskom iz Bundeslige u Premijer ligu nestali s velike scene. To se desilo Šinđiju Kagavi i Nuriju Šahinu, Henrih Mhitarjan u Arsenalu i Mančester junajtedu nije ponovio partije iz Borusije Dortmund, a u Čelsiju se „izgubio” i najskuplji igrač u istoriji kluba, Kai Haverc.

Bonus video: