Budućnost želi da se vrati pobjedama, Milinković: Dečić i mi smo pokazali najviše

Titula može da bude ovjerena u srijedu, ali potrebna su dva uslova - da podgorički "plavi" pobijede Dečić (16 časova), a Sutjeska ne savlada Petrovac u gostima

6495 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je u subotu prekinula rekordan niz bez poraza, neočekivano poklekla protiv Zete nakon 218 "pozitivnih" dana, ali krajnji cilj je blizu.

Titula može da bude ovjerena u srijedu, ali potrebna su dva uslova - da podgorički "plavi" pobijede Dečić (16 časova), a Sutjeska ne savlada Petrovac u gostima.

Kako god, pitanje je dana kada će to da se dogodi, tako da je cilj Budućnosti u derbiju 28. runde da popravi utisak iz duela sa Zetom, i da pokaže da je bolja od trenutno najbližeg pratioca.

Uoči duela sa Dečićem, trener Mladen Milinković je upozorio da će na suprotnoj strani biti motivisani protivnik, koji je ove sezone dva puta iznenadio njegovu ekipu - na startu prvenstva slavio 2:0, zatim uzeo bod pod Goricom 2:2, a koju je lider i šampion pobijedio tek u trećem meču (4:0).

“Utakmica će da bude interesantna jer se sastaju dvije ekipe koje su do sada pokazale najviše. Dečić ima kvalitet, to dokazuju igre protivnika kao i mjesto na tabeli koje zauzima. Pred nama je težak zadatak, ali nadam se da ćemo se, poslije neugodnog poraza kod kuće, vratiti na pravi kolosjek bez obzira na kadrovske probleme. Vjerujem u novu pobjedu kako bismo se i matematički približili tituli”, rekao je Milinković.

Budućnost u sjutrašnjem meču neće moći da računa na Draška Božovića koji ima kartone, na Petra Grbića, duže povrijeđenog Nemanju Sekulića, kao i Igora Ćukovića, koji će odustvovati dugo, jer ga očekuje operacija prednjeg ukrštenog ligamenta desne noge.

“Desilo se da u ovom prvenstvo prvo ostanemo bez Sekulića, a sada i Ćukovića i to na jednom treningu bez jakog inteziteta. Kad hoće, jednostavno se desi nešto tako. To jeste hendikep za nas, jer je Igor jedan od oslonaca ekipe i komandant odbrane”, poručio je Milinković.

“Znamo da ne može brzo da se vrati, povreda je takva, ali svi smo uz njega, nadam se da ćemo pobjedama uspjeti da ga obradujemo”.

Bonus video: