Zeta se poigravala pa ispustila pobjedu protiv uporne Iskre

Iskra je uspjela iz penala u 94. minutu da postigne gol za remi - 1:1

5097 pregleda 0 komentar(a)
Iskri se isplatio trud protiv poletne Zete, Foto: Savo Prelević
Iskri se isplatio trud protiv poletne Zete, Foto: Savo Prelević

U bilo kojem drugom sportu Zeta bi danas slavila u Danilovgradu! Ipak, fudbal je još jednom pokazao da je najnepredvidivija igra pa se Golubovčani moraju zadovoljiti remijem na stadionu "Braće Velašević". Iskra - Zeta 1:1.

Nakon što su prekinuli niz od 23 utakmice bez poraza Budućnosti i slavili pod Goricom, izabranici Ratka Dostanića plesali su po terenu u Danilovgradu. Bili brži i kreativniji u manevru, lepršavi ali su se i poigravali u završnici, a kazna je stigla u četvrtom minutu nadoknade - Vladislav Rogošić je postigao sa penala i treći gol ove sezone u mreži Zete za remi.

"Vukovi" su od starta pokazali da žele da se poigravaju i nadigravaju, a Mijat Lambulić je uspio da presiječe ispucavanje golmana Marka Kordića, ali je lopta prešla preko prečke. I Iskra je išla naprijed u želji da prekine niz od pet utakmica bez pobjede.

Malešević je loše uhvatio volej u 11. minutu, a onda je Zeta krenula sa furioznim napadima i došla do prednosti u 17. minutu, kada je Vasko Kalezić nebranjivo šutirao iz srca kaznenog prostora nakon sjajne akcije kapitena Gorana Milojka.

Svaki pokušaj domaćina i izlazak sa većim brojem igrača značio je rizik, jer su igrači Zete bili izuzetno nadahnuti. Ali samo do završnog udarca. U 40. minutu Krstović se okliznuo u sjajnoj šansi a u nadoknadi poluvermena fantastičnu kontru Marko Burzanović je završio na način da je izgubio duel "oči u oči" sa golmanom Kordićem.

I u nastavku je Zeta bila opasnija, probao je izmjenama Aleksandar Nedović, Iskra je pokazivala želju ali su se šanse ređale pred njenim golom.

Ipak, odbrana Iskre je bila na visini, Mijata Lambulića su pri golu uhvatili u ofsajdu u 55. minutu, Vasko Kalezić je nekoliko puta bio nepricizan iz dobrih pozicija.

Da Iskra ne odustaje bilo je jasno u 79. minutu kada je Bogdan Milić glavom za malo bio neoprecizan a deset minuta kasnije Zoran Petrović je iz sjajne šanse šutirao u golmana gostiju Petra Radulovića.

Zeta je opet imala prostora za kontru, ali je Boričić uspio da spriječi Lazara Lambulića a onda su domaći igrači dočekali neopreznost Burzanovića koji je nesmotreno startovao na Jamamotu za penal.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: