Dinamo vjeruje uprkos porazu: Sve je otvoreno u Španiji

Dinamo izgubio u Zagrebu od Viljareala

3000 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Dinamo - Viljareal, Foto: AP
Sa meča Dinamo - Viljareal, Foto: AP

Usprkos porazu od Vilareala 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, trener Dinama Damir Krznar vjeruje kako njegova ekipa ima realne izglede za prolazak dalje nakon revanša u Španiji naredne sedmice.

"Bila je ovo utakmica paradoksa. U prvom smo poluvremenu dominirali, a primili smo gol, dok je u drugom Vilarreal bio bolji, naročito u posljednjih 15-ak minuta kada više nismo uspjeli da pariramo. Izgubili smo defanzivnu strukturu i možemo da budemo zadovoljni što je ostalo samo 0:1. To je aktivan rezultat i po svemu što smo vidjeli još postoji šansa. Recept je igra iz prvog poluvremena, odnosno brza promjena strana, napravili smo to dosta puta, ali nismo imali kvalitetnu loptu u kazneni prostor. Nadam se da će nam to u drugoj utakmici poći za nogom. Još smo u igri", kazao je Krznar.

Zbog povrede ramena napadač Bruno Petković je utakmicu počeo na klupi i igrao je posljednjih pola sata.

"Izuzev zadnjih 10-15 minuta kada je Viljareal uspio da napravi razliku, utakmica je bila prilično ravnopravna. Izgubili smo utakmicu zbog više-manje nesretnog penala. Međutim, ostaje još 90 minuta u Španiji tako da je sve otvoreno", smatra Petković

Bonus video: