Plan za Halanda: Prvi igrač koji zarađuje milion funti nedjeljno!

Kako piše "Miror", plan Mina Rajole je da Haland postane prvi fudbaler u istoriji koji će nedjeljno zarađivati milion funti (1,15 miliona eura)

6038 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Erling Haland - najtraženiji fudbaler današnjice, želja svih najvećih evropskih klubova...

Svi ga žele, ali pitanje je ko može da ga dobije, jer će transfer 20-godišnjeg Norvežanina biti jedan od najvećih, ako ne i najveći svih vremena.

Prvo, treba ispuniti ono što traži Borusija Dortmund, a kako je nedavno javio ESPN, riječ je o sumi od 180 miliona eura.

Drugo, svjetski mediji tvrde da njegov agent Mino Rajola i otac Alf Inge Haland traže po 20 miliona eura za proviziju, te 30 miliona samo za potpis - ukupno, dakle, 70 miliona.

I treće - Erlingova plata.

Kako piše "Miror", plan Mina Rajole je da Haland postane prvi fudbaler u istoriji koji će nedjeljno zarađivati milion funti (1,15 miliona eura)!

Ako je to tačno, Haland bi bio oko tri puta bolje plaćen od trenutno najbolje plaćenog fudbalera Premijer lige - Davida de Hee, kome Mančester junajted nedjeljno plaća 375 hiljada funti.

Prije nekoliko dana Kevin de Brujne je od Mančester sitija za novi ugovor dobio 300 hiljada funti.

Istina ili ne - očito da će klub koji zaista bude želio Halanda, bombardera koji je na 34 utakmice za Borusiju ove sezone postigao 33 gola, morati da napravi do sada neviđenu finansijsku konstrukciju...

Bonus video: