"Sad ili nikad": Barselona i dalje zainteresovana za Kutinja

U odnosu na ljeto, kada su tražili 200 miliona kako bi odbili Katalonce, "Redsi" su spremni da ga puste u januaru za 150, ali ta cijena važi samo za zimski prelazni rok
1 komentar(a)
Kutinjo, Foto: Reuters
Kutinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2017. 11:30h

Kako se bliži prelazni rok, tako mediji aktiviraju nezavršene priče sa ljetnje fudbalske pijace, a današnja priča stiže iz Španija.

"Sad ili nikad", naslovio je "Mundo deportivo" razvoj situacije oko Kutinja.

Drugim riječima, ili će Barselona dovesti Brazilca u januaru, ili će izgubiti bitku.

Jer, u odnosu na ljeto, kada su tražili 200 miliona kako bi odbili Katalonce, "Redsi" su spremni da ga puste u januaru za 150, ali ta cijena važi samo za zimski prelazni rok.

Poslije, Barsa ispada iz igre, iz najmanje tri razloga.

Prvo, Liverpul će čekati Mundijal i podići ponovo cijenu fenomelanom Brazilcu.

Drugo, manje je poznato da Kutinjova braća koja su mu i menadžeri pregovaraju sa Realom, imali bi veću komisiju, ali bi Madriđani bili spremni da ponude i veći novac samom igraču. Barsa može da ga plati oko 12 miliona po sezoni, eventualno da doda još par bonusa, Real, koji će se osloboditi Bejlove, možda i Benzemine plate je tu u prednosti.

I treće, Pari Sen Žermen i dalje ubjeđuje preko Nejmara Kutinja, oni mogu da ponude veću platu od španskih giganata, a novi sponzorski ugovori i rasčišćavanje tima u januaru i junu će im omogućiti i da plate Mbapea, i da dovedu Brazilca iz Liverpula.

U ovoj situaciji, Barselona opterećena Mesijevim ugovorom i platama koje probijaju budžet kluba, teško da će imati šansu.

Bonus video: