Bajern mijenja trenera, Flik odlazi na prestižnu funkciju?

Trener koji je došao tiho, kao privremeno rješenje, a zatim sa Bavarcima osvojio šest titula, uključujući i Ligu šampiona, vjerovatno neće ostati na tom mjestu naredne sezone

6242 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Duel sa Pari Sen Žermenom biće, po svemu sudeći, posljednji evropski meč Hansija Flika na klupi Bajerna.

Trener koji je došao tiho, kao privremeno rješenje, a zatim sa Bavarcima osvojio šest titula, uključujući i Ligu šampiona, vjerovatno neće ostati na tom mjestu naredne sezone.

Bajern je sinoć eliminisan u četvrtfinalu, u dvije tijesne utakmice sa Pari Sen Žermenom, a uprkos pobjedi u revanšu 1:0, igrajući bez najboljeg golgetera današnjice Roberta Levandovskog.

Njemaćki mediji tvrde da je klub u poodmaklim pregovorima sa Julijanom Nagelsmanom, trenerom Lajpciga, dok bi Flik mogao da dođe na još jednu prestižnu funkciju i naslijedi Joakima Leva na mjestu selektora Njemačke.

Flik sinoć u Parizu nije želio da priča o budućnosti.

"Morate poštovati to kada kažem da ne želim više da pričam na ovu temu. Stvari su jasne, imam ugovor sa Bajernom. Naravno da uvijek razmišljam o onom što slijedi jer za mene je uspjeh stalni proces. Razmišljam kako će se stvari razvijati, o novim izazovima i kako im pristupiti. Imam naravno svoje ideje o svemu", rekao je Flik.

Bonus video: