Iskra devet mečeva bez gola iz igre - ne pomažu igrač više i penal

Bez golova i pobjednika u Danilovgradu, Iskra - Sutjeska 0:0

4348 pregleda 30 reakcija 3 komentar(a)
Sa jednog od ranijih mečeva (arhiva), Foto: FK Iskra
Sa jednog od ranijih mečeva (arhiva), Foto: FK Iskra

Fudbaleri Iskre i Sutjeske remizirali su danas 0:0 u meču 30. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Iskra je od 39. minuta imala igrača više, kada je drugi žuti karton dobio fudbaler Sutjeske, Balša Dubljević, dok je u 89. minutu igrač domaće ekipe, Milan Đurišić promašio penal. Kapiten Nikšićana, Vladan Giljen sjajno je intervenisao i spriječio pogodak. Odluka sudije Nikole Dabanovića da pokaže na jedanaesterac izazvala je veliko negodovanje kod gostujućih igrača...

Inače, Đurišić je propustio priliku da postane jedini igrač, koji je u svakoj sezoni od sticanja nezavisnosti postizao makar po gol u domaćem šampionatu.

Penal u završnici meča je najveće uzbuđenje na današnjoj utakmici. U prvom poluvremenu Iskra je najbolju šansu imala u petom minutu, ali je Šo Jamamoto bio neprecizan, dok na drugoj strani Milutin Osmajić u 19. minutu nije iskoristio priliku da zatrese mrežu. Potom je šest minuta prije odlaska na odmor Dubljević "pocrvenio", pa je Iskra u drugom dijelu imala inicijativu, koju nije uspjela da pretvori u pobjedu i tri boda.

Prije penala, domaći su imali nekoliko izglednih šansi, ali su Bogdan Milić i Matija Račić bili neprecizni, dok je u jednoj situaciji štoper gostiju, Aleksandar Šofranac spriječio Đurišića da zatrese mrežu.

Nakon današnjeg meča Iskra je vezala osam mečeva bez pobjede u ligi (sedam remija i poraz). Tim iz Danilovgrada već devet mečeva nije postigao gol iz igre - posljednji put to su uspjeli baš protiv Sutjeske u 21. kolu 23. februara kada je strijelac bio Zoran Petrović.

Sa druge strane Nikšićani od trećeg novembra 2018. čekaju na pobjedu u Danilovgradu (tada su slavili 4:0), dok su posljednji gol na terenu Iskre postigli četvrtog maja 2019. godine (meč završen 1:1). Ekipa Miljana Radovića nakon današnjeg kola osamostalila se na drugoj poziciji, jer ima bod više od Dečića, koji je poražen na gostovanju Jezeru.

U narednom kolu Sutjeska je domaćin Jezeru, dok je Iskra gost Podgorici.

Bonus video: