Real - Čelsi: "Odmetnici" za finale takmičenja koje su željeli da sruše

Real i Čelsi večeras u Madridu igraju prvi meč polufinala Lige šampiona (21). Sjutra PSŽ - Siti

6924 pregleda 3 komentar(a)
Real želi u finale: Benzema i Isko, Foto: REUTERS
Real želi u finale: Benzema i Isko, Foto: REUTERS

Devet dana nakon žestokog fudbalskog potresa i osnivanja Superlige, potom i njenog stopiranja, došao je momenat da se nastavi takmičenje koje je u jednom trenutku izgledalo ugroženo - Liga šampiona.

I to utakmicom dva kluba koji su bili među „odbjeglima” - u prvom meču polufinala večeras će se u Madridu sastati Real i Čelsi (21 sat).

„Kraljevski klub”, konkretno predsjednik Florentino Peres, i dalje tvrdoglavo priča o Superligi kao o realnosti, dok je Čelsi jedan od onih devet timova koji su ekspresno odustali od „eksperimenta”.

A sada je vrijeme za fudbal, za okršaj Zinedina Zidana i Tomasa Tuhela, Karima Benzeme sa odbranom Čelsija, Luke Modrića i N’Goloa Kantea...

EVROPA POSEBNO MOTIVIŠE

Real Madrid se bori za titulu u La Ligi, ali takav klub uvijek posebno voli Ligu šampiona.

- Uvijek je za nas naredna utakmica najvažnija. Nije ovo meč sezone, već jedan od njih - rekao je Zidan i dodao:

- Liga šampiona je specijalno takmičenje, koje nas motiviše i u kojem smo ove sezone imali mnogo bitnih duela - u grupi, pa sa Atalantom, Liverpulom... - istakao je Francuz.

Čelsi je u tom nizu na putu do finala.

- Moramo da budemo fokusirani, koncentracija ne smije da nam popusti jer Čelsi to kažnjava. Odbrana će biti ključna, ali želimo da pobijedimo. Vjerujem da imamo način da nanesemo štetu rivalu - kazao je Zizu.

Superliga je na pres konferenciji morala da dobije prostor, ali Zidan je ostao smiren:

- Da li ćemo biti kažnjeni? Smiješno je misliti da naredne sezone nećemo biti u Ligi šampiona - poručio je trener „merengesa”.

Real nije bio u polufinalu od 2018. godine, kada je i osvojio titulu, a Tuhel ima šansu da drugi put u devet mjeseci sa različitim klubovima dođe do finala. U avgustu prošle godine je na klupi Pari Sen Žermena izgubio u duelu za trofej sa Bajernom...

„NE OČEKUJTE LUDILO OD ČELSIJA”

Tuhel je stigao u Madrid da ne primi gol - to je sa Čelsijem uspio u 16 duela od ukupno 21 od kada je stigao u London.

- Ne očekujte od nas neki ludi meč, ali očekujte da budemo na najvećem mogućem nivou. Nije vam jasno? Očekujte Čelsi koji je gladan dobrog rezultata - rekao je Njemac, a onda dao mišljenje o vanfudbalskim stvarima:

- Nismo u polufinalu zbog političkih odluka, već zato što smo to zaslužili na terenu. Zbog diskusija o Superligi smo i zaboravili na najavljene reforme u Ligi šampiona. Da li su pitali trenere o tome? Mene nisu. Da li su pitali igrače? Mislim da nisu. Sve je više utakmica, ali neće biti više kvaliteta - poručio je Tuhel.

Bonus video: