Izbori važniji od Lige šampiona: Igrač Reala ne može u London?

Posmatrači su izabrani 5. aprila (izvučen je još jedan igrač Reala, mladi Viktor Ćust), istekli su svi rokovi za podnošenje molbi da se posmatrač oslobodi obaveza, a izborna komisija je odbila Realovu dokumentaciju

4000 pregleda 1 komentar(a)
Marselo na meču sa Čelsijem, Foto: Reuters
Marselo na meču sa Čelsijem, Foto: Reuters

Brazilac Marselo najvjerovatnije će propustiti revanš polufinala Lige šampiona sa Čelsijem, jer će morati da učestvuje na madridskim lokalnim izborima kao - posmatrač!

Brazilac, koji ima špansko državljanstvo i prebivalište u Madridu, izabran je metodom slučajnog odabira da bude jedan od posmatrača - da pored glasačkih kutija nadgleda proceduru - a kako na vrijeme nije dostavio dokumentaciju da je spriječen da obavlja tu dužnost, put u London mu je doveden u pitanje.

Posmatrači su izabrani 5. aprila (izvučen je još jedan igrač Reala, mladi Viktor Ćust), istekli su svi rokovi za podnošenje molbi da se posmatrač oslobodi obaveza, a izborna komisija je odbila Realovu dokumentaciju.

Kako navodi "El Mundo", klub će pokušati još jednom da Marsela "izvuče" iz izborne procedure.

Izbori u Madridu su 4. maja, a Real dan kasnije igra sa Čelsijem u Londonu.

Brazilac ne bi mogao da doputuje na dan meča zbog kovid-protokola.

Real i Čelsi igrali su sinoć 1:1 u prvoj utakmici polufinala.

Mediji podsjećaju na slučaj iz 2019. godine, kada je Levante uspio da oslobodi golmana Aitora Fernandesa obaveza u izbornom danu u Valensiji, kako bi branio protiv Atletika u Bilbau.

I Fernandes je izvučen kao član izborne komisije metodom slučajnog izbora.

Bonus video: