Solskjer zadovoljan pobjedom, oduševljen Kavanijem: Nadam se da će ostati

Kavani je postigao dva gola, imao je dvije asistencije i nad njim je napravljen penal

3168 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer zadovoljan je nakon ubjedljive pobjede nad Romom 6:2 u prvom meču polufinala Lige Evrope i naglasio da će nastaviti da ubjeđuje Edinsona Kavanija da ostane u klubu. "Naravno, želimo da prodjemo dalje. Ekipa je dobro reagovala na poluvremenu. Dobro smo igrali u prvom dijelu, ali smo zaboravili da moramo i da trčimo nazad, a to morate brzo da radite. U drugom poluvremenu smo to bolje radili, stvorili više prilika", rekao je Solskjer.

Kavani je postigao dva gola, imao je dvije asistencije i nad njim je napravljen penal.

"Edinson je bio odličan. On igra pravog centarfora, trči, stvara šanse saigračima, postiže golove. Propustio je nekoliko prilika, ali on je tu i zbog toga, ako uđe u tri ili četiri šanse, postići će dva ili tri gola. Apsolutno sam oduševeljen njime. Može se vidjeti razlika, radio je na fizičkoj spremi tokom duge pauze. Nadoknadio je izgubljeno vrijeeme", naveo je Norvežanin.

"On zna šta ja mislim i da bih volio da ostane u klubu još godinu dana, razgovarali smo o tome. Razumijem da je ova godina bila teška, ali obećao sam mu da su Old Traford i Mančester drugačiji sa navijačima na stadionu. Dajem sve od sebe da ga ubijedim, ovakve utakmice pomažu. Nadam se da ćemo se plasirati u finale i da će on sebe moći da vidi kod nas i naredne godine", dodao je on.

Revanš utakmica na programu je 6. maja od 21 sat u Rimu.

Bonus video: