Gvardiola i Siti gledaju ka finalu

„Građani” protiv Pari Sen Žermena brane pobjedu od 2:1 iz Grada svjetlosti (21)

5404 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Thibault Camus
Foto: Thibault Camus

Prva runda polufinala Lige šampiona je pripala Mančester sitiju, a drugih 90 minuta daju odgovor na pitanje da li klub sa „Etihada” ide u prvo finale elitnog evropskog takmičenja u istoriji. A Pari Sen Žermen nakon poraza od 2:1 u Gradu svjetlosti nema mnogo opcija - zna da mora da pobijedi, zna da mora da postigne makar dva gola da bi ostao u igri za trofej.

GVARDIOLA: KONTROLA EMOCIJA JE KLJUČ

Siti je osvojio Liga kup Engleske, osvojiće i Premijer ligu, a Liga šampiona je san snova i za Gvardiolu i za „građane”. Zato je Katalonac i pozvao na oprez:

- Ključ je u kontroli emocija, da u svakom trenutku znamo šta radimo. Ne moram nikom u klubu, ni igračima niti kuvaru da govorim koliko je ovo velika utakmica za nas - rekao je Gvardiola.

I za samog Gvardiolu plasman u finale bi bio nešto veliko, jer tamo nije bio još od 2011. godine i pobjede Barselone nad Mančester junajtedom...

- Velikom broju mojih igrača je ovo je prvi put da se bore za plasman u finale Lige šampiona. Dobro znamo za šta se borimo. Smiren sam, smireniji nego inače, iako znam da je revanš polufinala često teži nego i samo finale - kaže Gvardiola.

Meč prije šest dana je pokazao koliko PSŽ može da bude neugodan (vodio je golom Markinjoša) kada trio Mbape-Nejmar-Di Marija diriguje, ali i koliko Siti može da smiri svakog protivnika kada se na terenu postavi onako kako želi Gvardiola. Drugo poluvrijeme je tako donijelo apsolutnu dominciju Sitija koja je pomalo i srećno nagrađena pogocima Kevina de Brujnea i Rijada Mareza.

- Iskreno, a ne želim da budem nadmen, ne mislim mnogo o PSŽ-u pred revanš. To je ista ona ekipa s kojom smo nedavno igrali, sa istim trenerom i istim kvalitetima. Mislim samo na to kako da mi budemo opasniji i ubojitiji. Jesmo u dobroj poziciji, ali nije gotovo - poručio je Gvardiola.

POKETINO: DETALJI PRAVE RAZLIKU

Detalji su bili na strani Sitija u Parizu, Maurisio Poketino vjeruje da će sada profitirati njegova ekipa.

- Fudbal je igra koja uvijek može da vas iznenadi. Koliko god pripremali utakmicu, teško je znati gdje je ključ i teško je predvidjeti detalj koji pravi razliku. Mislim da smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, a siguran sam posjedujemo kvalitet da dođemo do finala. Samo želim da igramo znaju koliko vjerujem u njih - rekao je Argentinac.

Mbape je rovit, ali se očekuje da izađe na megdan Sitiju protiv kojeg u prvoj utakmici nije šutnuo na gol...

- Vidjećemo, ne bih tome pridavao mnogo važnosti. Kilijan je veoma bitan, ali ako ne bude spreman, igraće neko drugi. Imamo dovoljno klase - jasan je Poketino...

Bonus video: