Milinković pred Zetu: Vjerujem da nećemo pokvariti sve lijepe stvari koje smo napravili u ovoj sezoni

Budućnost će u 18 sati na Gradskom stadionu ugostiti Zetu

2210 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Milinković i Draško Božović, Foto: FK Budućnost
Mladen Milinković i Draško Božović, Foto: FK Budućnost

Od kada je i matematčki osvojila titulu, 11. aprila pobjedom u Nikšiću, Budućnost je u padu - i forme i rezultata.

U naredna četiri meča doživjela je čak tri poraza, dva na domaćem terenu u prvenstvu (Podgorica 1:2, Petrovac 0:2), i jedan u polufinalu Kupa, od Zete u gostima (2:1).

Šampion je, dakle, u lošem momentu uoči sjutrašnjeg revanša - dupla kruna je cilj, ali je cilj ugrožen.

“Čeka nas teška utakmica u - rekao bih - ne baš najboljem momentu po nas iz više faktora. Kao što sam rekao poslije poraza od Petrovca, polako smo na putu da pokvarimo sve lijepe stvari koje smo napravili u ovoj sezoni“, iskren je trener Mladen Milinković, koji je neposredno nakon subotnjeg posljednjeg poraza od Petrovca bio emotivan i oštar, kazavši i da ga je bilo sramota što sjedi na klupi.

Milinković, međutim, vjeruje...

“Nadam se da će ekipa da se izdigne iz ove situacije. Dešavalo nam se i na početku sezone da izgubimo dvije utakmice. Podgorica nas savladala ubjedljivo, pa smo pronašli snagu da uđemo u seriju. Nadam se da će se nešto slično desiti i sjutra, te da će ekipa prevaziđi sve probleme“.

Ulog je veliki...

“Siguran sam da igračima neće nedostajati motiva. Pruža nam se šansa da osvojimo duplu krunu i želimo to da uradimo. Znam da je Budućnost bila dva puta u igri da osvoji duplu krunu, to joj nije uspjelo, nadam se da ćemo to mi da uradimo“.

Milinković je podsjetio i da je odmah nakon izvlačenja polufinalnih parova kazao da je Zeta najteži rival...

"I to nismo pričali iz kurtoazije, nego iz stvarnog mišljenja da protivnik ima bolju ekipu nego što to pokazuje ligaška tabela. Zeta ima kvalitet, pokazala je to na ta dva meča i očekujem da se ne brane, već da jednom igrom pokuša da izbore finale. Protivnik ima svoju računicu, mi svoju, nadam se da ćemo da budemo spretniji, srećniji i da ćemo se domoći finala“, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Milinković u polufinalu masovnijeg takmičenja ne može da računa na povrijeđene Igora Ćukovića, Igora Ivanovića i Luku Mirkovića, dok je od ranije povrijeđen Nemanja Sekulić.

Bonus video: