Dostanić: Moramo da igramo, ne da branimo rezultat

Zeta sjutra pod Goricom protiv Budućnosti, u revanšu polufinala Kupa, brani i napada prednost od 2:1 iz prve utakmice

4384 pregleda 0 komentar(a)
Ratko Dostanić, trener Zete, Foto: sportclub.mk
Ratko Dostanić, trener Zete, Foto: sportclub.mk

Utakmica polusezone za Budućnost, a utakmica sezone za Zetu.

Nakon što su serijom slabijih rezultata u prvenstvu došli u situaciju da strijepe čak i za opstanak, Kup je jedina “trasa” golubovačkog tima ka Evropi. Zeta, uz to, nikada nije igrala finale Kupa u samostalnoj Crnoj Gori, nikada nije igrala ni finale - mnogo je simbolike uoči sjutrašnjeg revanša protiv Budućnosti, u koji tim Ratka Dostanića ulazi sa prednošću od 2:1 iz prve utakmice.

"Čeka nas teška utakmica, a mi ne idemo da branimo rezultat, mi moramo da igramo. Jer, teško se braniti protiv ekipe koja je tako dobro organizovana, koja je i u prvenstvu pokazala da je dominantna i koja imaju pojedince koji prave razliku", kazao je trener Ratko Dostanić.

Zeta je u prvom meču na Trešnjici (2:1) odigrala jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem toku sezone.

"Imali smo veliku šansu u prvoj utakmici, gdje smo preokrenuli i mogli da damo i treći gol. Ali, i da smo to uradili, opet ne bi ništa bilo gotovo", ističe trener Zete.

"Jesmo odigrali vrhunski meč, ali isto tako Budućnost može da odigra puno bolje... Vjerujem u moje igrače, koji su ekstra motivisani i to nema veze sa rivalom - ima veze sa finalom Kupa, sa plasmanom Evropu".

Revanš polufinala Kupa Budućnost - Zeta igra se sjutra pod Goricom u 18 sati.

Bonus video: