Ko će u Istanbul: Adut Čelsija je odbrana, a Reala iskustvo

Čelsi i Real večeras na “Stamford bridžu” (21 h) igraju revanš polufinala Lige šampiona. Prije sedam dana bilo je 1:1

5273 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Bernat Armangue
Foto: Bernat Armangue

Prošlog utorka Čelsi je na stadionu „Alfredo di Stefano” bio dominantan u prvih 15 minuta, vodio protiv Reala golom Kristijana Pulišića, ali su Madriđani zahvaljujući pogotku Karima Benzeme uspjeli da izjednače, a onda taj rezultat i održe do kraja - prvi polufinalni susret ovih ekipa završen je bez pobjednika (1:1), pa će nakon večerašnjeg (21 čas) revanša biti poznato da li će se Real boriti za 14. ili Čelsi za drugi evropski pehar.

Remi sa postignutim golom na gostujućem terenu daje ekipi iz Londona malu prednost. Čelsi može da čuva rezultat, a sam pogled na njihovu odbranu od dolaska njemačkog stručnjaka, Tomasa Tuhela (samo 10 primljenih golova na 22 meča, od čega pet na jednoj utakmici, protiv VBA) daje navijačima pravo da se nadaju da će i ovog puta mreža Eduarda Mendija ostati netaknuta. Ipak, u najavi meča Tuhel poručuje da neće kalkulisati, jer tim Čelsijevog kalibra treba da ide na pobjedu.

- Polufinale je - pritisak je uvijek prisutan. Moramo izaći na teren sa puno samopouzdanja. U suprotnom nećemo imati šansu za prolaz. Najbitnije je da vjerujemo u sebe, jer smo zaslužili finale. Ovaj klub uvijek ide na pobjedu. Nema smisla juriti neki drugi rezultat - rekao je u najavi meča Tomas Tuhel.

Kada je riječ o igračkom kadru Tuhel poručuje da je Mateo Kovačić blizu povratka u tim, dok će Antonio Ridiger igrati sa zaštitnom maskom. A sastav za utakmicu nije želio da otkriva.

- Žao mi je, ne mogu vam sada reći. Neće biti mnogo promjena, ali siguran sam da će igrači dati sve od sebe, ko god da bude igrao - jasan je Tuhel.

Jedinu evropsku titulu Čelsi je osvojio 2012. kada je londonski klub posljednji put bio u finalu. Za razliku od njih Real je u posljednjih sedam sezona čak četiri puta bio najbolji na kontinentu. Od toga su Madriđani tri titule uzeli sa Zinedinom Zidanom na klupi.

Špance ne treba otpisivati, iako u glavni grad Engleske dolaze oslabljeni - Rafael Varan, Naćo Monreal i Lukas Vaskes neće igrati, Serhio Ramos je trenirao, ali je i dalje rovit, dok je Marselo dobio dozvolu izbornog štaba u Madridu da odleti na utakmicu, iako je bio određen za posmatrača na izborima u glavnom gradu Španije. Takođe, u ekipi će biti i Fede Valverde, koji je juče dobio negativan nalaz na koronavirus.

- Osjećamo se dobro, spremni smo. Daćemo sve od sebe da uđemo u finale. Bila je teška godina, ali smo se izborili sa svim problemima. Sada je već maj mjesec, a mi smo u igri za dva trofeja - poručio je trener „merengesa“, Zinedin Zidan.

Bonus video: