Tuhel: Postajemo tim kojeg se svi plaše

Čelsi izborio plasman u finale Lige šampiona

6135 pregleda 0 komentar(a)
Tuhel, Foto: Reuters
Tuhel, Foto: Reuters

Tomas Tuhel ove sezone pobijedio je Jirgena Klopa, Pepa Gvardiolu, Dijega Simeonea, Karla Anćelotija, a večeras Zinedina Zidana. Pod njegovom komandom Čelsi je bio bolji od Reala 2:0 i zasluženo se plasirao u finale Lige šampiona.

"Postajemo tim kojeg se svi plaše. Večeras smo bili smo jaki, naročito u drugom poluvremenu. Sve vrijeme smo bili koncentrisani. Ovo je veliki uspjeh. Čestitam ekipi", rekao je Tuhel nakon meča.

Njemac je potom analizirao utakmicu.

"Zaslužili smo pobjedu. Prvo poluvrijeme je bilo teško - Real je imao posjed i tjerao nas da patimo. Ali, svaki naš napad bio je opasan. Nijesmo gubili glad za golovima i želju za odbranom. U drugom poluvremenu je sve bolje funkcionisalo - bio je to fantastičan performans. Mogli smo da postignemo više golova, ali sada nije vrijeme za kritike", kazao je Tuhel.

Njemac je postao prvi trener u istoriji, koji je sa dva različita kluba dvije godine zaredom igrao u finalu Lige šampiona.

"Srećan sam zbog toga. Zahvalan sam na tome što sam čitav život posvećen fudbalu. Biti trener neke ekipe na ovakvom nivou - to je veoma zahvalno", kazao je Njemac.

Finale je na programu 29. maja u Istanbulu.

Bonus video: