Došljak i Lalević u trci za predsjednika Udruženja klubova na sjeveru

Izborne Skupštine po nekadašnjim regijama, sada udruženjima klubova - sjever, jug i centar, prethodiće Izbornoj Skupštini na nivou Fudbalskog saveza, koja je zakazana 30. jun

6012 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Aktuelni predsjednik Udruženja klubova FSCG - sjever Vojislav Došljak i nekadašnji fudbaler Berana Marko Lalević ući će u trku za prvog čovjeka te organizacije u narednom, četvorgodišnjem mandatu.

Kako je saopšteno na sajtu UK FSCG - sjever, Verifikaciona komisija je konstatovala da su dva kandidata ispunila proceduru po statutu i da mogu biti predloženi na Izbornoj skupštini, koja će se održati 18. maja u Beranama.

Došljak je, kako se navodi, sakupio 13, a Lalević osam predloga klubova i fudbalskih udruženja.

Vojislav Došljak
Vojislav Došljakfoto: FSCG

Izborne Skupštine po nekadašnjim regijama, sada udruženjima klubova - sjever, jug i centar, prethodiće Izbornoj Skupštini na nivou Fudbalskog saveza, koja je zakazana 30. jun.

Kako je jasno da će aktuelni predsjednik FSCG Dejan Savićević po prvi put u samostalnoj Crnoj Gori - od 2006. godine, imati protivkandidata na saveznom nivou, izbori po regijama biće mnogo interesantniji nego ranije.

Sve regije, naime, daju po tri delagata na Izbornoj Skupštini FSCG - daju po tri glasa u izboru za predsjednika FSCG.

Marko Lalević
Marko Lalevićfoto: Screenshot/TV Vijesti

Izborna Skupština Udruženja klubova FSCG - centar održaće se 20. maja, a FSCG - jug 24. maja.

Očekuje se da će aktuelnom predsjedniku na nivou srednje regije, Vladanu Vučeliću, "na crtu" izaći Vjekoslav Dukić, dok je kandidaturu za jug najavio Nenad Maslovar, koji će pokušati da pobijedi aktuelnog predsjednika, Mihaila Đurovića.

U intervju "Vijestima" prošle sedmice, Dejan Savićević je objavio kandidaturu za nastavak mandata na čelu crnogorske Kuće fudbala, a protivkandidat - jedan, ili više njih, još se zvanično čekaju.

Kandidaturu je, još početkom aprila, najavio menadžer za međunarodni razvoj Crvene zvezde i menadžer za razvoj u Dečiću, Vladan Rakočević.

Svaki kandidat mora da predloži najmanje 11 delegata na Skupštini - regije daju po tri delegata, prvoligaški klubovi po dva, a drugoligaši i strukovna udruženja po jednog.

Ukupno, 45 delegata odlučiće 30. juna ko će biti predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore u mandatnom periodu 2021-2025.

Bonus video: