Tražiće novu sjednicu, ističu da je podrška Savićeviću došla prerano

Udruženje trenera FSCG je u petak usvojilo Pravilnik o radu i pružilo podršku Dejanu Savićeviću u kandidaturi za mjesto predsjednika FSCG

5211 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Udruženja fudbalskih trenera iz centralne i južne regije smatra da su odluke Skupštine Udruženja trenera FSCG koja je održana u petak da "nelogične, nelegalne i sramotne".

Udruženje trenera FSCG je u petak usvojilo Pravilnik o radu i pružilo podršku Dejanu Savićeviću u kandidaturi za mjesto predsjednika FSCG.

Fudbalski treneri iz centralne i južne regije podsjećaju da su zatražili da se Skupština Udruženja trenera FSCG odloži zato "što dosta trenera nije dobilo materijal za razmatranje ponuđenog Pravilnika o radu i što kolege koje su ga i dobile trebaju više vremena za razmatranje istog".

U saopštenju se navodi da je Mojaš Radonjić "sazvao skupštinu UT FSCG koja se inače nikada nije sastala od 2017. a što je bila obaveza po Statutu".

"Na tom sastanku je osim jedine tačke dnevnog reda - usvajanje Pravilnika o radu umetnuta i još jedna tačka - predlog za izbor predsjednika FSCG i imenovanje delegata trenera.

Pravilnik koji većina prisutnih nije ni pročitala, a usvojen je jednoglasnom odlukom prisutnih, predstavljaće vrhovni akt udruženja. Bez čitanja istog, davanja dopuna na tekst, izmjena i mogućih sugestija pitanje je koliko će Pravilnik pomoći u radu udruženja i njegovih ogranaka po regijama.

Što se tiče dodatne tačke i predloga za predsjednika to je već uobičajeni nonsens družine neupućenih i zavedenih trenera.

Rok za prijavu kandidata za predsjednika FSCG je 10. jun 2021. a pomenuta gospoda koja vode organizaciju već 'znaju' 7. maja, kada je održana Skupština, da neće biti još kandidata za pomenutu poziciju.

Pametnome sve jasno. Tražićemo što je i normalan red poteza da se održi nova Skupština posljednjeg dana roka za prijave kandidata, naravno u novom sazivu nakon organizacije po regijama, za mandatni period 2021-2025, kako bi pred sobom imali uvid u čistu situaciju pred sam kraj roka", navodi se u saopštenju i dodaje da "u ovom slučaju sigurno ima posla i za inspekcijske organe u oblasti sporta".

Saopštenje su potpisali, između ostalih, treneri sa UEFA licencama Ratko Stevović, Dragan Stanišić, Stanko Dumnić, Zoran Mijović, Rade Petrović, Marko Matović…

Bonus video: