Đurović odgovorio Maslovaru: Moja kandidatura je u skladu sa Zakonom o sportu

Đurović je reagovao na saopštenje Nenada Maslovara, drugog kandidata za tu funkciju, koji je ranije danas naveo da Đurović nikako ne može biti kandidat za predsjednika

4991 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Udruženje klubova Jug
Foto: Udruženje klubova Jug

Mihailo Đurović, kandidat za predsjednika Udruženja klubova FSCG – jug, ističe da ispunjava uslove da bude predsjednik te organizacije, u skladu sa Zakonom o sportu.

Đurović je reagovao na saopštenje Nenada Maslovara, drugog kandidata za tu funkciju, koji je ranije danas naveo da Đurović "nikako ne može biti kandidat za predsjednika jer je njegova kandidatura suprotna i kosi se sa novim zakonom o sportu ( Sl. List CG br. 044/18 od 06.07.2018.god. ) i njegovom članu 62 koji je vrlo eksplicitan u ovom dijelu i koji ni u kom slučaju ne dozvoljava da lice koje je odbornik u Skupštini Opštine Budva može da bude predsjednik jedne sportske organizacije, kao ni član upravnog odbora".

"U vezi sa navodima Nenada Maslovara koji osporava zakonitost moje kandidature, obavještavam javnost da sam prije podnošenja kandidature provjerio odredbe Zakona o sportu i zatražio mišljenje Uprave za sport. A činjenica je da Udruženje klubova - jug nije sportska organizacija u smislu člana 34 Zakona o sportu.

"Članom 62 Zakona, predviđeno je da predsjednik sportske organizacije ne može da bude odbornik Skupštine opštine. Međutim, Udruženje klubova organizovano je radi obavljanja zajedničkih poslova od interesa za rad i potrebe klubova, ali nema svojstvo pravnog lica i kao takvo nije sportska organizacija u smislu Zakona o sportu. Zato je moja kandidatura zakonita", naveo je Đurović.

Bonus video: