poljski šampion neće produžiti ugovor sa cg vezistom

Marko Vešović ide iz Legije i vraća se u reprezentaciju Crne Gore

Marko je 2018. godine došao u Legiju i do teške povrede bio je jedan od najboljih igrača ekipe i jedna od najvećih zvijezda poljskog klupskog fudbala

17719 pregleda 47 reakcija 24 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: Legia.net
Marko Vešović, Foto: Legia.net

Crnogorski fudbaler Marko Vešović napušta Legiju iz Varšave na kraju sezone.

Poljski šampion neće mu ponuditi novi ugovor, potvrdio je danas trener Česlav Mihnijevič.

Vešović je propustio cijelu sezonu zbog teške povrede koljena, koju je doživio još krajem juna.

On se nakon operacije ligamenata i dugog oporavka, te dvije utakmice za B ekipu, vratio u prvi tim, ali je četiri meča proveo na klupi.

Odluka kluba da mu ne predloži produžetak ugovora, koji mu ističe 30. juna, dolazi nakon velike afere koju je izvala njegova supruga Tamara, objavom na društvenim mrežama.

"Kada se najbolji fudbaler povrijedi zato što daje 101% klubu, a vi ga ostavite samog u invalidskim kolicima kada putuje na operaciju u Francusku - da li je to porodica? Kada mu kažete da vi ne možete da pokrijete troškove operacije i rehabilitacije, da li je to familija? Kada mu kažete da prekine oporavak i hitno se vrati u klub iako nije spreman ni 80 odsto zato što vi nemate doktora, da li je to familija? Kada mu kažete da prvo mora da igra četvrtu ligu, u blatu, kako bi se izborio za prvi tim, kada ga ne poštujete i ne date mu da igra ni minut, da li je to familija?" napisala je Tamara Vešović na Instagramu.

Trener Mihnijevič je kazao da odluka kluba da ne produži ugovor nije povezana sa "aktivnostima njegove supruge na društvenim mrežama".

"Odlučili smo da mu ne ponudimo produžetak, ali to ne bih povezivao sa društvenim mrežama njegove supruge. Sudili smo prema sportskim razlozima. On je fudbaler na vrhuncu, ima veliko iskustvo i odlučnost da igra na visokom nivou", kazao je Mihnijevič. 

Marko je 2018. godine došao u Legiju i do teške povrede bio je jedan od najboljih igrača ekipe i jedna od najvećih zvijezda poljskog klupskog fudbala.

Dobra vijest za 29-godišnjeg vezistu stigla je, međutim, iz Podgorice - Vešović je dobio poziv selektora Miodraga Radulovića za reprezentaciju Crne Gore i prijateljske mečeve sa BiH 2. juna i Izraelom tri dana kasnije.

Preporučujemo za Vas