Rodžers: Nevjerovatan osjećaj; Tuhel: Više nisam ekspert za igranje rukom

Lester juče savladao Čelsi 1:0 i osvojio FA kup

8362 pregleda 3 komentar(a)
Rodžers sa vlasnikom Lestera, Foto: Reuters
Rodžers sa vlasnikom Lestera, Foto: Reuters

Fudbaleri Lestera savladali su juče Čelsi 1:0 i osvojili prvi FA kup u istoriji.

Lester je nakon 50 godina prvi put igrao u finalu ovog takmičenja, a odlučujući gol postigao je Belgijanac Juri Tilemans. Nakon Edena Azara i Kevina de Brujnea, Tilemans je postao treći Belgijanac, koji je postizao gol u finalu ovog takmičenja.

A menadžer Lestera, Brendan Rodžers postao je prvi stručnjak poslije ser Aleksa Fergusona, koji je i u Škotskoj i u Engleskoj osvojio Kup. Ferguson je to učinio sa Aberdinom i Mančester junajtedom, dok je Rodžers u Škotskoj najbolji bio sa Seltikom.

„Nevjerovatan je osjećaj, pogotovo meni kao britanskom treneru. Odrastao sam gledajući FA kup, cijeli život ga gledam, a sada sam tu kao pobjednik – zaista posebno. Znao sam da smo se dobro pripremili. Igrači su ove sezone pokazali da su borbeni, kvalitetni i da igraju sa velikom željom za pobjedom. Rival nam je bio finalista Lige šampiona, znamo koliko su dobri, ali mislim da smo taktički bili briljantni“, blistao je Rodžers.

U Čelsiju, logično, bili su nezadovoljni. Smatraju da je gol Lestera trebalo da bude poništen, jer je prije Tilemansovog gola, Ajoze Perez igrao rukom.

„Igrači su mi odmah rekli da je u pitanju igranje rukom. Drugi meč u nizu dešava se da protivnik igra rukom, a da VAR ne reaguje. To je bitno uticalo. Više nisam ekspert za igranje rukom – ne znam kad jeste, a kada nije. Ne znam kada treba da nas kazne za to, a kada je u redu igrati rukom. Nismo imali sreće, ali nikada nema garancija da će trofej biti osvojen“, kazao je menadžer Čelsija Tomas Tuhel.

Bonus video: