Alison piše istoriju i vodi „redse” u LŠ

Brazilac donio pobjedu protiv VBA i postao prvi golman Liverpula koji je zatresao mrežu

4386 pregleda 0 komentar(a)
Ispisao istoriju Liverpula: Alison, Foto: Reuters
Ispisao istoriju Liverpula: Alison, Foto: Reuters

Preživio je Liverpul sve i svašta ove sezone, a kada je već dočekao poklon konkurenata da se vrati u igru za plasman u Ligu šampiona kao da su se bogovi smilovali. Način na koji su se „redsi” izvukli iz problema protiv Vest Broma miriše na srećan kraj - igrao se 95. minut kada je golman Alison Beker, svjestan da više nema šta da čeka, požurio u kazneni prostor rivala, pogodio glavom poslije kornera i donio tri velika boda.

Prvi put u istoriji slavnog kluba iz grada “Bitlsa” čuvar mreže je bio strijelac, a momenat za to je idealan. Liverpul je dva kola prije kraja prišao na bod četvrtoplasiranom Čelsiju, ima minus tri u odnosu na Lester i ako slavi u posljednje dvije runde - u Barnliju i na „Enfildu” protiv Kristal Palasa - ide u Ligu šampiona, što bi poslije svih problema moglo da se proslavi kao osvojeni trofej...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Alison (Liverpul) - nije imao sezonu kakva se očekivala, kao uostalom ni Liverpul, ali jednim potezom je izbrisao sve negativne stvari. Ako Liverpul na kraju izbori Ligu šampiona pogodak Brazilca protiv VBA može da se okarakteriše kao - gol sezone u Premijer ligi.

ODBRANA

Naćo (Real Madrid) - slučajni strijelac u Baskiji, zahvaljujući njemu Real je i dalje u igri za titulu. Sve, doduše, zavisi od gradskog rivala u posljednjih 90 minuta.

Kvadrado (Juventus) - osporavan je proteklog vikenda taman koliko i sudija Kalvareze zbog penala koji je dobio u kontaktu sa Perišićem iz Intera. Činjenica je, ipak, da je ove sezone vjerovatno i jedini igrač „stare dame” koji je bio na vrhunskom nivou.

Renan Lodi (Atletiko Madrid) - u 82. minutu je zatresao mrežu Osasune i najavio preokret na „Vanda Metropolitanu”.

SREDINA

Tilemans (Lester) - kao da ga je Čelsi potcijenio i dozvolio mu da postane junak finala FA kupa. Lester slavi prvi trofej u istoriji ovog takmičenja, a Belgijanac izrasta u velikog fudbalera.

Lokateli (Sasuolo) - iz dana u dan se vidi kako je Milan pogriješio kada ga se odrekao i poslao u Sasuolo. Lokateli ozbiljno konkuriše za dres prvotimca na Evropskom prvenstvu.

Filip (Volfsburg) - treći put u klupskoj istoriji „vukovi” su dio Lige šampiona. Plasman u elitu je ozvaničio Filip, dvostruki strijelac u remiju protiv Lajpciga.

NAPAD

Suares (Atletiko Madrid) - Simeone ga je dan pred duel sa Osasunom pozvao da „istupi” i napravi razliku, a Urugvajac se nikada nije krio od odgovornosti. Njegov pogodak u finišu je doveo „kolćonerose” na korak od titule.

Sapata (Atalanta) - tim iz Bergama je godinama u vrhu italijanskog fudbala, treću sezonu zaredom je dio Lige šampiona. Sapata je u Đenovi stigao do brojke od 15 golova u sezoni, uz devet asistencija.

Levandovski (Bajern) - dao je 40. gol u ligi u sezoni, stigao Gerda Milera, a u subotu ima samo jedan cilj - i da prestigne Bombera.

Tores (Mančester siti) - naizgled nebitan duel Njukasla i Sitija se pretvorio u spektakl u kojem je viđeno sedam golova. Upisao je het-trik, posebno će se pamtiti majstorija kod pogotka za 1:2...

Bonus video: