"Moja pobjeda je u onome u čemu oni ne vide svoj poraz"

Nakon Izborne Skupština Udruženja FSCG - Sjever u kojem je Vojislav Došljak dobio podršku da još četiri godine vodi fudbalski sjever, oglasio se poraženi u trci

5655 pregleda 151 reakcija 12 komentar(a)
Marko Lalević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Marko Lalević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Prognozirali su mi tri glasa jer su na glasanje gledali po tome ko je na vlasti u opštinama na sjeveru, poručio je u saopštenju Marko Lalević, dan nakon Izborne Skupštine FSCG - Sjever.

Vojislav Došljak dobio je povjerenje klubova sa sjevera i strukovnih udruženja da i naredne četiri godine vodi fudbalski sjever, jer je za njega glasalo 13 delegata, a za Marka Lalevića devet.

"Na njihovo vidno iznenađenje, ja sam dobio tri puta veću podršku klubova. Koliki je ogroman pritisak bio na delegate svih ovih dana i neracionalni strah od moje pobjede je i podatak da je jedan od delegata bio i predsjednik Opštine Plav, jer nisi bili sigurni u drugog delegata iz tog grada znajući da fudbalski Plav podržava mene".

"Zanimljivo je da je predstavnik Udruženja sudija glasao za staro rukovodstvo koje je skoro istrijebilo sudije sa sjevera na listi Prve lige Crne Gore. Posebno je sumnjivo glasanje Udruženja trenera, koji su glasali telefonski i SMS porukama kog kandidata da podrži njihov predstavnik na Skupštini, a odluka se nije znala do početka skupštine. To su dva glasa koja su odlučila pobjednika. Zbog svega navedenog očekujem od Uprave za inspekcijske poslove da provjere svu proceduru glasanja na izbornoj skupštini i da li je došlo do kršenja statuta Udruženja klubova FSCG-Sjever", ističe Lalević.

"Sjever je pokazao da je počelo fudbalsko ujedinjenje i da je moj program bio superioran u odnosu na drugog kandidata koji ga nije ni izložio, ali i to da politika i dalje ima veliki uticaj na dešavanja u sportu, nažalost. Tijesan rezultat daje nadu da će fudbal ipak na kraju pobijediti političaranje u sportu. Zahvaljujem svim klubovima i delegatima koji su me podržali, pokazali smo da postoji fudbalska Crna Gora koja se više nikog ne plaši i neće više nikom da ćuti. Borba za bolju i izvjesniju budućnost crnogorskog fudbala je tek počela. Prošlost ne može zaustaviti budućnost".

"Moja pobjeda je u onome u čemu oni ne vide svoj poraz", kaže se na kraju obraćanja Marka Lalevića.

Bonus video: