Zeta se spasila, Petrovac još strahuje

Petrovčani odigrali kao da su odavno sačuvali prvoligaški status - Zeta slavila 2:0 pod Malim brdom golovima Matije Lambulića i Ivana Vukčevića.

7097 pregleda 0 komentar(a)
Zeta je kolo prije kraja izborila opstanak, Foto: Savo Prelević
Zeta je kolo prije kraja izborila opstanak, Foto: Savo Prelević

Pobjedom u Petrovcu (2:0), kolo prije kraja, Zeta je i matematički izborila opstanak bez baraža.

Ambicije tima koji je na polusezoni preuzeo Ratko Dostanić bile su neuporedivo veće, dosezale su do Evrope, ali se na kraju završilo dobro kako je moglo da se završi...

Utakmicu prije kraja Zeta ima tri boda više od Rudara, koji je u zoni-baraža, uz bolji međusobni skor - dovoljno da Kalezić i drugovi teoretski proslave opstanak.

Petrovac je, s druge strane, ušao u utakmicu kao da je matematički obezbijedio baraž - mlako, nemotivisano, bez žara i energije.

Ekipa Nenada Vukčevića moraće zbog toga da strahuje do posljednjeg kola, do posljednjeg minuta - remi na gostovanju Dečiću vodi u baraž, u protivnom moraće Petrovčani da se nadaju da OFK Titograd neće pobijediti u Nikšiću.

Ako Petrovac izgubi, a OFK Titograd pobijedi - tim sa mora će prvi put ispasti iz Telekom 1. CFL.

Zeta je od prvog minuta zagospodarila terenom, pa je kolosalnu šansu već u 2. minutu propustio Srđan Krstović, kome je lopta pala na dva metra od gola nakon šuta Milojka u prečku (pomogao je intervencijom i golman Petrovca Đurović.

Dobru šansu za goste imao je i bek Aleksandar Milić, a mreža Petrovca napokon se zatresla minut prije kraja prvog poluvremena - korner Burzanovića, visok skok i odličan udarac glavom Matije Lambulića za 0:1.

Gosti su u nastavku kontrolisali i igru i rezultat, a rezervista Ivan Vukčević je u 67. minutu pogodio za 0:2 nakon što je domaća odbrana izgubila loptu na 20-ak metara, a Burzanović sjajno asisitrao.

Zeta u narednom kolu dočekuje Budućnost, u meču bez takmičarskog značaja.

Bonus video: