Senatori Đurišić i Milić pogađali, Kordić branio: Iskra slavila poslije 12 mečeva, Rudar ispod crte

Danilovgrađani još, međutim, nisu sigurni - u posljednjem kolu gostuju Jezeru u još jednom direktnom duelu za izbjegavanje baraža

4857 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Iskra
Foto: FK Iskra

Konačno, poslije 12 mečeva, i u posljednji čas Iskra je upisala pobjedu - savladala je Rudar u Danilovgradu 2:0 i pobjegla iz zone baraža, a Pljevljake gurnula ispod crte spasa, uoči posljednjih 90 minuta.

Toliko čekani trijumf, prvi još od 28. februara, Iskri su donijeli CFL senatori - Milan Đurišić i Bogdan Milić, igrači koji su bili akteri prve prvoligaške sezone, ali velike zasluge ima i mnogo osam godina mlađi golman Marko Kordić, koji je više puta spasavao svoj tim.

Iskra je povela rano, već u osmom minutu, kada je Ivan Vuković "spojio" Đurišića sa golom.

Rudar je nakon vođstva rivala krenuo po izjednačenje, bio veoma opasan, stvorio nekoliko situacija za 1:1, ali je Kordić bio izuzetno raspoložen, posebno kod odličnog šuta glavom Talovića, kada je izvukao loptu iz donjeg desnog ugla.

Još bolju šansu imao je mladi napadač Striković, koji je sa peterca poslao loptu preko prečke.

Dileme oko pobjednika riješene su u 89. minutu - Milić je glavom zaključao utakmicu i prekinuo crnu seriju Iskre.

Danilovgrađani još, međutim, nisu sigurni - u posljednjem kolu gostuju Jezeru u još jednom direktnom duelu za izbjegavanje baraža.

Rudar dočekuje Podgoricu, koja nema takmičarski motiv, ali Pljevljaci su u velikoj krizi - osvojili su samo bod u posljednjih pet kola, a u prethodnih 11 rundi ostvarili samo jednu pobjedu...

Bonus video: