Vučelić ponovo predsjednik, Dukić napustio salu: Tenzije na Izbornoj Skupštini UK FSCG - Centar

Vučelićev protivkandidat Vjekoslav Dukić je kazao da sve ima političku konotaciju, a na to mu je uzvratio predsjednik Saveza Dejan Savićević, koji je te navode demantovao

9306 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Sa današnje sjednice, Foto: FSCG
Sa današnje sjednice, Foto: FSCG

Vladan Vučelić ponovo je izabran za predsjednika Udruženja klubova FSCG - Centar.

Vučelić će tu funkciju obavljati u naredne četiri godine, a na današnoj Izbornoj skupštini dobio je 28 glasova i pobijedio drugog kandidata - Vjekoslava Dukića, koji je ranije napustio sjednicu.

Dukić je, naime, uoči početka kazao da Vučelić više ne može da obavlja tu funkciju, optuživši ga da je telefonom zvao delegate i lobirao za glasove, pod prijetnjom otkaza na poslovima koje obavljaju.

"Kupovali ste delegate, pojedini klubovi su po nekoliko puta mijenjali delegate. Da li je ovo politička ili sportska skupština? Koliko ste puta za četiri godine bili u kancelariji regije? Do kada mislite da se ovako ponašate", kazao je Dukić.

Dukićeve riječi demantovao je predsjednik FSCG Dejan Savićević, koji je u pravcu Dukića pokazao papir na kojem piše da je Vučelićeva kandidatura legitimna.

Optužbe Vjekoslava Dukića o kupovini glasova izazvale su revolt pojedinih delegata.

Mogle su se čuti psovke i pozivanje na fizički obračun ispred prostorija FSCG.

Dragan Mijanović, delagat Sutjeske, je bio najglasniji, želio je da se obračuna sa Dukićem, Slaviša Đurković (Polet stars) takođe...

Tenzije su narasle, pa je obezbjeđenje ušlo u pres salu Fudbalskog saveza Crne Gore, gdje se održavala Skupština.

Strasti su se stišale poslije nekoliko minuta, a četiri delegata (Zoran Mijović ispred Udruženja trenera, predstavnik FK Karioke Nebojša Mijović, predstavnik FK Adrija Predrag Stevović i Gajo Krivokapić ispred futsala) zajedno sa Dukićem napustili su sjednicu.

Za Dukića su glasalala četvorica od preostalih 37 delegata, dok su petorica bila uzdržana.

"Raduje me činjenica da su delegati Skupštine, ljudi koji dolaze iz klubova i strukovnih udruženja, prepoznali prave fudbalske vrijednosti i podržali dalji razvoj fudbala na teritoriji koju pokriva naše Udruženje. Kroz dosadašnji angažman uspjeli smo da u određenoj mjeri unaprijedimo uslove za bavljenje fudbalom i u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo na daljem unaprijeđenju uslova i fudbala. Vjerujem da ćemo angažovanijm radom u strukovnim udruženjima, eudkacijom stručnih kadrova i konstantnim unaprijeđenjem uslova ostvariti rezultate koje svi želimo i ispuniti ciljeve koje smo definisali za naredni četvorogodišnji period. Siguran sam da ćemo u svim nastojanjima imati bezrezervnu podršku Fudbalskog saveza Crne Gore" rekao je Vučelić nakon izbora.

Savićević je kazao da će FSCG nastaviti da zajedno sa Udruženjem unapređuje fudbal.

"Fudbalski savez će podržati Udruženje u svim naporima posvećenim stvaranju adekvatnog fudbalskog ambijenta, uslova u kojima sve kategorije naših klubova treniraju i odigravaju utakmice, unaprijeđenju stručnog kadra i edukaciji službenih lica. Siguran sam da ćemo kroz saradnju uspjeti da napravimo dobre rezultate, da će klubovi, igrači, igračice, treneri i fudbalski radnici sa zadovoljstvom obavljati svoje funkcije i da će što veći broj dječaka i djevojčica uključiti u aktivno bavljenje fudbalom. Naravno, Fudbalski savez će i u narednom periodu nastaviti da pomaže klubovima, biti otvoren za sve članove fudbalske porodice i pružati pomoć u rješavanju problema i zadovoljenju njihovih potreba", rekao je Savićević.

Bonus video: