Sautgejt odložio objavljivanje konačnog spiska igrača za EP

Sautgejt je tako dobio dodatnih nedjelju dana za odluku, pošto je 1. jun krajnji rok za predaju sastava Evropskoj fudbalskoj uniji

1252 pregleda 0 komentar(a)
Sautgejt, Foto: Reuters
Sautgejt, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt odložiće konačnu odluku o sastavu ekipe za predstojeće Evropsko prvenstvo i umjesto toga objaviće širi spisak igrača.

Kako je danas prenio Skaj, Sautgejt će odložiti odluku pošto želi da sačeka da svi igrači završe sezonu. Ukupno 12 potencijalnih engleskih reprezentativaca igraće u finalima Lige šampiona i Lige Evrope, trojica iz Čelsija, četvorica iz Mančester sitija i petorica iz Mančester junajteda.

Uz brojne povrijeđene igrače, uključujući Džordana Hendersona, Harija Megvajera, Kalvina Filipsa i Nika Poupa, selektor želi da vidi kako će fudbaleri iz evropskih finala završiti utakmice, prije nego objavi konačan spisak od 26 igrača.

Finale Lige Evrope između Viljareala i Mančester junajteda igra se u srijedu uveče, a finale Lige šampiona između Čelsija i Mančester sitija u subotu.

Sautgejt je tako dobio dodatnih nedjelju dana za odluku, pošto je 1. jun krajnji rok za predaju sastava Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa).

Zbog specifične situacije sa koronavirusom, Uefa je dozvolila da i poslije 1. juna reprezentacije mogu da promijene igrače sve do prve utakmice na Evropskom prvenstvu, koje počinje 11. juna.

Bonus video: