Radulović: Imali smo drugu ideju...

Na spisku su i tri debitanta, nema devetorice igrača

8530 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Na 26 igrača računa selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović za dva prijateljska duela sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom.

Ali, ne može da računa i na devetoricu fudbalera, koji su bili u sastavu u martovskim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

To je, kaže Radulović, poremetilo planove...

"Prva ideja za ove dvije utakmice bila je da kroz trenažni proces koji nam je nedostajao u prethodnom okupljanju probamo neke taktičke varijante, dodatno homogenizujemo ekipu i vidimo šta je najbolje za nastavak takmičarskog ciklusa. Ipak, izostanak velikog broja igrača – Jovetića, Vukčevića, Marušića, Mugoše, Boljevića, Bakića, Radunovića, Raspopovića i Islamovića – uzrokovan povredama, umorom i administrativnim problemima primorao nas je na promjenu plana pa ćemo ovo okupljanje iskoristiti da pružimo šansu nekim novim igračima", kazao je Radulović, koji je imao neobičan selektorski početak - odmah je ušao u takmičenje, bez mnogo vremena za pripreme i bez kontrolnih utakmica.

Pritom, pored devet odustnih, neće moći da računa na jednog od dvojice reprezentativaca koji igraju u španskoj drugoj ligi, pošto će Saveljić (Rajo) ili Đurđević (Sporting Hihon) učestvovati u baražu za plasman u La Ligu.

"Ne želim da koristim izostanke igrača kao opravdanje, pogotovo ne pred prijateljske utakmice, ali moram da naglasim da su u ovom momentu itekako uticali na kompletnu koncepciju koju smo imali. Na kraju, raduje me što će sa nama nakon duge pauze izazvane povredom koljena biti Marko Vešović, kao i povratak Marka Jankovića koji je igrama u šampionatu Izraela zaslužio povratak u nacionalni tim", rekao je Radulović.

Na spisku su i tri debitanta - Stefan Milošević, napadač Rige (nekadašnji fudbaler Iskre), defanzivci Dečića i Sutjeske Adrijan Rudović i Dragan Grivić.

Selektor „sokola“ ističe da će svi pozvani igrači dobiti priliku da kroz duele sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom pokažu svoje mogućnosti.

"Mečevi sa Bosnom i Izraelom poslužiće za provjeru igrača koji u takmičarskim mečevima nisu imali veću minutažu a koje smo imali priliku da pratimo kroz trenažni proces u prethodnom okupljanju. Takođe, priliku će dobiti i igrači koji se prvi put nalaze na spisku reprezentacije Crne Gore – Milošević, Grivić i Rudović – kako bismo se kroz direktan rad upoznali sa njihovim kvalitetima i ocijenili koliki doprinos mogu dati nacionalnom timu. Svi igrači koji se nalaze na spisku zavrijedili su poziv u reprezentaciju igrama u klubovima za koje nastupaju i uvjeren sam da će u dresu sa državnim grbom biti još bolji", zaključio je selektor „sokola“.

Duel Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se 2. juna na stadionu Grbavica u Sarajevu od 18 časova.

Tri dana kasnije od 20.45 „sokoli“ će u Podgorici dočekati selekciju Izraela.

Bonus video: