Košmarno veče Davida de Hee

Španac nije uspio da zaustavi nijedan od 11 udaraca igrača Viljareala sa bijele tačke, a primio je gol u 30. minutu iz jedinog udarca u okvir gola

3819 pregleda 2 komentar(a)
De Hea, Foto: Reuters
De Hea, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sinoć od Viljareala u finalu Lige Evrope i još jednu sezonu zaršili bez osvojenog trofeja.

Junajted je poražen nakon izvođenja penala (11:10), dok je meč nakon regularnih 90, pa dodatnih 30 minuta završen 1:1.

A tragičar engleskog kluba je golman, David de Hea. Španac nije uspio da zaustavi nijedan od 11 udaraca igrača Viljareala sa bijele tačke, a primio je gol u 30. minutu iz jedinog udarca, koji je Viljareal za 120 minuta uputio u okvir gola.

Nakon meča De Hea se našao na meti kritika, a statističari su pronašli podatak da je golman posljednji penal odbranio 2016. godine - tada je u polufinalu FA kupa protiv Evertona odbranio udarac, koji je uputio Romelu Lukaku.

Od tada pa do sinoć, računajući i penal seriju protiv Viljareala nije uspio da zaustavi 36 vezanih udaraca sa bijele tačke. A gledajući i utakmice u dresu reprezentacije Španije, dolazimo do brojke od 40 penala koje od 2016. godine De Hea nije uspio da odbrani.

U istom tom periodu De Hein saigrač, Din Henderson odbranio je osam penala, jedan od njih ove sezone.

Henderson je sinoć bo na klupi, a Solskjer je povjerenje ukazao De Hei.

Bonus video: