Želim da ovaj osjećaj traje što duže: Ilija Martinović uživa u dresu Crne Gore

Crna Gora 2. juna igra sa Bosnom i Hercegovinom u Sarajevu, a tri dana kasnije dočekuje Izrael u Podgorici

7211 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je drugi dan na pripremama za dva junska prijateljska duela.

Crna Gora 2. juna igra sa Bosnom i Hercegovinom u Sarajevu, a tri dana kasnije dočekuje Izrael u Podgorici.

U promjenljivom sastavu igraće "sokoli", bez najmanje devetorice igrača, tako da će važnu ulogu imati momci koji su blizu nacionalnog tim, među kandidatima, ali sa malom minutažom.

Jedan od njih je Ilija Martinović, defanzivac Maribora, koji je prve minute u dresu nacionalnog tima upisao protiv Gibraltara u martu.

27-godišnji Centinjanin je ponosan što je dio crnogorskog tima, osjećaj je kaže neopisiv.

“I nadam se da će trajati što duže. Sjajno je biti sa ovim igračima, toplo je oko srca. Boriti se do zadnje kapi znoja nije samo opcija, već obaveza kada se igra za reprezentaciju”.

Prijateljski mečevi, u moru zvaničnih, polako i gube smisao, posebno u junu, nakon završetka klupskih sezona.

“Tijelo se umorilo, ali ne smijemo da budemo umorni. Igramo za državu, u nacionalnim timu, moramo da damo sve od sebe još ovih 7-8 dana”, kazao je Martinović.

U martu je Crna Gora odigrala tri zvanična meča, pobijedila Letoniju i Gibraltar, a zatim izgubila kod kuće od Norveške u prvom derbiju grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Mislim da smo dobro izgledali u tom meču, samo je rezultat negativan, ali jasno je da bi pozitovni rezultati dobro došli uoči nastavka kvalifikacija i duela sa jačim selekcijama. Selektoru Raduloviću je nezahvalan posao, ima malo vremena da sve posloži, ali imamo sjajan odnos sa njim, tako da sam siguran da reprezentacija ide uzlaznom putanjom”, kaže Martinović.

Sa Mariborom je završio sezonu bez trofeja, u posljednjem kolu je izgubio titulu u Sloveniji porazom od direktnog rivala Mure.

“Bilo je turbulentno, pogođeni smo jako, ali to je sport, koji je često surov, bez emocija... Ali, mora se dalje, brzo će početi kvalifikacije za novu sezonu, za evropske obaveze”, kaže Martinović, koji ima još dvije godine ugovora:

“Biće dosta promjena, finansijski klub ne stoji dobro. Na treneru će biti veliki zadatak da stvori šampionsku ekipu”, zaključio je.

Bonus video: