Tuhel: Pobjeđuje ko je više "gladan"; Gvardiola: Privilegija je biti ovdje

Utakmica će se igrati sjutra od 21.00 na stadionu Dragao

3883 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola i Tuhel, Foto: AP
Gvardiola i Tuhel, Foto: AP

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je danas, uoči finala Lige šampiona protiv Mančester sitija, da ima povjerenje u svoj tim, kao i da na najvišem nivou uvijek odlučuje veća želja za pobjedom.

"Imam puno povjerenje da svi to žele, radi se o gladi za pobjedom i uvek se na najvišem nivou sporta svodi na to koliko nešto želite? Osjećam da ćemo biti koncentrisani i disciplinovani", rekao je Tuhel.

Fudbaleri Čelsija i Mančester sitija igraće u subotu u Portu, finalni meč Lige šampiona.

Ove sezone dvije ekipe odigrale su tri međusobna meča, a Čelsi je slavio dva puta.

Londonski tim bio bolju je u polufinalu FA Kupa sa 1:0, kao i u meču 35. kola Premijer lige sa 2:1, dok je Siti početkom godine pobijedio sa 3:1 u meču 17. kola Premijer lige.

Siti je ove sezone osvojio titulu prvaka Engleske, kao i Liga kup, dok je Čelsi poražen u finalu FA Kupa od Lestera.

"Nikada neću reći da sjutra igram protiv Pepa Gvardiole (trener Sitija). To nije teniski meč. On će spremiti svoj tim, a ja ću pokušati da na najbolji način spremim moje igrače", istakao je on.

"Možda su u ovom trenutku najjači tim u Evropi i na svetu, a napravili su i ogromnu razliku u Premijer ligi, ali mi smo sa prethodne dvije pobjede protiv njih smanjili tu razliku", rekao je 47-godišnji trener.

Trener sitija Pep Gvardiola rekao je da zna kako želi da igraju njegovi fudbaleri u finalu Lige šampiona.

"Tačno znam način na koji želim da igramo, sa kim ćemo da igramo. Velika je privilegija biti ovdje. Kada sam počinjao da budem trener, nisam očekivao ni da ću igrati jedno finale, a sada je preda mnom još jedno. Pritisak i nervoza pred ovakvu utakmicu su normalni", rekao je Gvardiola na konferneciji za novinare.

"Svako želi da pobijedi. Da biste pobijedili morate da igrate. Neki igrači osjećaju veći pritisak, više tenzije. Nekima je teško da se nose sa tim. Siguran sam da će biti teško. Morate da se prilagodite lošim trenucima utakmice, a na kraju, pokušaćemo da budemo ono što jesmo", kazao je Gvardiola.

Fudbaler Sitija Kevin De Brujne rekao je da je veliki uspeh biti u finalu.

"Veliki je uspjeh zbog toga što smo ovdje. Ako pobijedimo, heroji smo. Privilegovani smo zbog toga što smo u finalu, to je bio jedan od ciljeva. Razumemo pritisak i uživaćemo u utakmici", rekao je De Brujne.

Utakmica će se igrati sjutra od 21.00 na stadionu Dragao.

Bonus video: