Hakšabanović srećan kada je okupljanje reprezentacije, poziv za Vučića

Otpali Esteban Saveljić i Uroš Đurđević

12995 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra ide u Sarajevo, a u srijedu će na Grbavici odigrati prijateljskim meč sa Bosnom i Hecegovinom.

Već u subotu je u Podgorici rival Izrael i kombinovani tim "hrabrih sokola" zna šta se traži - da ostavi dobar utisak na selektora Miodraga Radulovića i da u obje utakmice rezultat bude zadovoljavajući.

Od standardnih reprezentativaca je na okupljanju Sead Hakšabanović, koji je prije nekoliko dana napravio veliki transfer i iz Norčepinga pojačao ruski Rubin za 7,5 miliona eura.

"Srećan sam zbog sezone u Švedskoj, a radujem se i novom izazovu. Jedva čekam da zaigram za Rubin", rekao je Hakšabanović.

U nacionalnom timu je ranije dokazao potencijal, u posljednje vrijeme je jedan od najboljih igrača crnogorske ekipe.

"Moram i želim da budem još bolji, da postignem više golova, da imam više asistencija. I nadam se da ću svoju zemlju odvesti tamo gdje nikada nije bila - na veliko takmičenje", poručio je Hakšabanović.

A do nastavka kvalifikacija za Mundijal, Crna Gora se okreće prijateljskim mečevima.

"Uvijek sam srećan kad dođem na okupljanje, kada vidim saigrače. Sada ima i novih lica, ali oni su svi dobri ljudi i uvijek mi je zadovoljstvo da predstavljam svoju državu. BiH i Izrael? Želim da izađem na teren, da se upoznam s momcima i da svi zajedno uživamo u fudbalu", jasan je 22-godišnji krilni fudbaler.

Naredne sezone će biti na velikom ispitu u ruskoj Premijer ligi.

"Malo sam pratio utakmice u ruskom šampionatu, ali znam svoje kvalitete i mislim da napornim radom mogu da budem dobar i u tom takmičenju", zaključio je Hakšabanović.

Za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom su otpali Esteban Saveljić i Uroš Đurđević.

Saveljića sa Rajo Valjekanom čeka baraž za plasman u špansku La Ligu, dok je golgeter Sporting Hihona povrijeđen.

Tako je danas poziv za nacionalni tim dobio lijevi bek Budućnosti Marko Vučić, koji je prvi put na spisku seniorske ekipe.

Bonus video: