"Sokoli" trenirali na Grbavici, Radulović: Vjerujem da ćemo odigrati dobar meč

Selektor Miodrag Radulović suprostaviće Bosancima tim bez 13 igrača, uključujući i one najvažnije - Jovetića, Savića, Marušića...

17168 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorski fudbaleri trenirali su danas na na Grbavici, stadionu Željezničara, uoči sjutrašnje prijateljske utakmice sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

"Sokoli" su jutros doputovali u Sarajevo premijernim letom nove crnogorske nacionalne avio kompanije To Montenegro.

Selektor Miodrag Radulović suprostaviće "zmajevima" tim bez 13 igrača, uključujući i one najvažnije - Jovetića, Savića, Marušića...

Crna Gora se već u subotu pod Goricom sastaje sa Izraelom, takođe u prijateljskom meču.

Trening reprezentacije Crne Gore, Fudbaleri Crne Gore
foto: Savo Prelević

"Kao što sam već rekao, imali smo sasvim drugačiju koncepciju i rada na treninzima i načina na koji bismo igrali ove dvije utakmice. Pored svih povreda sa kojima ste već upoznati imamo i Šćekića koji nije uspio da se oporavi od povrede iz finala Kupa, dok sa Savićem, koji je imao izuzetno napornu i uspješnu sezonu, ne želimo da rizikujemo. Igrači koji su tu treba da pokažu da su sa pravom din nacionalnog tima i da igre iz klubova ponove i ovdje, da pokažu da imaju kvalitet koji nam treba za septembarske mečeve", rekao je Radulović na pres konferenciji.

Aleksandar Šćekić i Stefan Savić
Aleksandar Šćekić i Stefan Savićfoto: Savo Prelević

Biće to drugi susret najboljih selekcija BiH i Crne Gore - prije tri godine, takođe u prijateljskom meču, u Zenici, mreže su mirovale (0:0).

Oslabljeni će ovoga puta biti i Bosanci, bez glavnih igrača Džeka i Pjanića, pa se očekuje da i njihov selektor, Bugarin Ivailo Petev, ukaže šansu igračima koji su do sada imali manju minutažu.

Radulović je, s druge strane, i prinuđen da to uradi.

"Ovo su jedine prijateljske utakmice koje ćemo imati ove godine. Daćemo šansu igračima koji su imali manju minutažu i novim igračima, da pokažu koliko mogu u jednom jakom meču. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo izvući benefit za sepembarske mečeve".

Miodrag Radulović
foto: Savo Prelević

"Nisam još uvijek odlučio ko će početi. Imam par nedoumica, do juče smo razmišljali i o tome u kojem ćemo sistemu da nastupimo… U ova dva meča isprobaćemo dva sistema, zato i služe prijateljske utakmice", istakao je Radulović.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora igra se sjutra u 18 časova.

Bonus video: