Širi se lista: Sari želi Jovetića u Laciju?

Jovetić je jedno od potencijalnih pojačanja i primamljiva opcija, jer je slobodan i mogao bi da dođe bez obeštećenja

11908 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Lista klubova sa kojima se povezuje Stevan Jovetić širi se iz dana u dan.

Nakon što je postalo zvanično da neće nastaviti u Monaku, crnogorski as je odmah dobio pozive iz Turske, posebno Bešiktaša, mada se pominje i Fenerbahče, kao i Trabzonspor.

Francuski mediji su zatim javili da je u igri i Nica, da bi španski najavili pokušaj Granade da dovede 31-godišnjeg napadača.

Sada se u Italiji spekuliše da je moguć povratak u Seriju A, ali ne u Fiorentinu, o čemu se pričalo još u martu, već u Lacio.

Mauricio Sari je danas i zvanično postao trener Lacija i počeo je da radi na formiranju tima za narednu sezonu.

Kako će promijeniti formaciju - iz 3-5-2 pod Simoneom Inzagijem u 4-3-3 - Sari traži "desetku", igrača koji će biti i napadač i organizator.

Jovetić je jedno od potencijalnih pojačanja i primamljiva opcija, jer je slobodan i mogao bi da dođe bez obeštećenja.

Jovetić je u Italiji proveo šest i po godina.

Pet sezona - od 2008. do 2013. - igrao je u Fiorentini, s tim da je propustio cijelu sezonu 2010/11 zbog teške povrede koljena. Za "violu" je postigao 35 golova u Seriji A, prije transfera u Mančester siti za 30 miliona eura.

Vratio se u kalćo ljeta 2015. i to u Inter, na pozajmicu iz Sitija, u prvoj sezoni upisao šest golova, da bi u januaru 2017. otišao u Sevilju, kasnije u Monako...

U Laciju od 2017. igra Adam Marušić, ali italijanski mediji javljaju da je za njega zainteresovan Inter, odnosno da ga želi Simone Inzagi, novi trener italijanskog prvaka.

Bonus video: